Connect with us

Alegerea editorului

Balonul de Aur 2021 – cine a castigat marele trofeu?

Balonul de Aur 2021 - cine a castigat marele trofeu?

Balonul de Aur 2021 – cine a castigat marele trofeu?

Lumea fotbalului se opreste in loc astazi 29 Noiembrie – de la ora 21:30. Gala de la Theatre du Chatelet, organizata de France Football – va dezvalui cine este Balonul de Aur 2021!

Balonul de Aur 2021 – cine a castigat marele trofeu?

Lionel Messi, Robert Lewandowski, Karim Benzema, Mohamed Salah si Jorginho au fost principalii favoriti din acest an. Cristiano Ronaldo a fost nominalizat, insa lusitanul nu a sperat vreo secunda la acest trofeu.

Printre cele mai “exotice” nume de pe lista de 30 de finalisti au fost Pedri, Mason Mount, Lautaro Martinez, Gerard Moreno sau Simon Kjaer.

Cu cateva ore inainte de decernarea trofeului, Leo Messi era mare favorit, avand la Betfair o cota de 1.30!

Intr-o gala in care Didier Drogba – legenda celor de la Chelsea – a fost gazda principala, marele castigator tocmai ce a fost anuntat… este vorba despre:

Lionel Messi!

Istoric Balonul de Aur

Istoria acestui prestigios trofeu isi are originile in 1956. La acea vreme, doar fotbalistii din Europa erau eligibili pentru a castigat Balonul de Aur. Britanicul Stanley Matthews a fost primul detinator al “aurului”, invingandu-i la acea vreme pe Alfredo Di Stefano si Raymond Kopa.

Ibericul Di Stefano si-a luat revansa un an mai tarziu, in timp ce Kopa a castigat Balonul de Aur in 1959! Au existat si tari mai putin cunoscute, ce au dat fotbalului un detinator de Balon de Aur:

  • Florian Albert (Ungaria, 1967)
  • Hristo Stoichkov (Bulgaria, 1994)
  • Andriy Shevchenko (Ucraina, 2004)

Lionel Messi ramane cel mai decorat fotbalist din istorie la acest capitol si cu siguranta vor trece multi ani pana ce va reusi cineva sa il detroneze – cu Ronaldo fiind la apusul carierei.

Desi in acest moment fotbalul romanesc este la pamant in momentul de fata, inainte de anii 2000 mai multi fotbalisti romani au fost aproape de trofeu. Cea mai mare performanta este cea a lui Gheorghe Hagi – cel care a terminat pe locul 4 in 1994 – pe vremea cand evolua la FC Barcelona.

CITESTE SI

More in Alegerea editorului