Connect with us
88 rotiri gratuite 888
superbet 250 rotiri gratuite sizzling hot deluxe
superbet 250 rotiri gratuite sizzling hot deluxe
888 Free

150 lei Freebet

+ 88 Rotiri Gratuite + 50 lei Bonus la Poker
fara depunere!

Superbet

25 Lei FreeBet

+ 250 Rotiri Gratuite la Sizzling Hot Deluxe

Betano

50 Lei Pariu Gratuit

+ 50 Rotiri Gratuite

previous arrow
next arrow

Alegerea editorului

Care sunt noile impozite la jocuri de noroc, din 1 August 2022?

Care sunt noile impozite la jocuri de noroc, din 1 August 2022?

Care sunt noile impozite la jocuri de noroc, din 1 August 2022?

Economia globala traverseaza o cumpana in momentul de fata, iar cea din Romania nu face exceptie de la regula. Preturile cresc alarmant, iar de la 1 August 2022, o noua industrie urmeaza sa fie afectata serios. Vorbim despre jocurile de noroc, cele care aduc anual peste jumatate de miliard de euro la bugetul statului.

Desi initial a aparut o varianta ce anunta cu adevarat o calamitate pentru industria jocurilor de noroc, se pare ca propunerea de lege a fost modificata. Mai mult decat atat, conform zvonurilor, schimbarile nu urmeaza sa intre de la 1 Ianuarie 2023, ci chiar de luna viitoare – de pe 1 August 2022.

Care sunt noile impozite la jocuri de noroc, din 1 August 2022?

Propunerea initiala se baza pe impozitarea cu 40% a castigurilor la jocurile de noroc, din prima zi a anului urmator. Totusi, guvernul Romaniei a publicat ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015, privind Codul Fiscal.

Pe scurt, pentru a nu intra in detalii legislative, iata ce ne intereseaza pe noi pariorii. Incepand cu 1 August 2022, castigurile provenite din jocuri de noroc ar urma sa se impoziteze astfel:

  • 10% impozit, pentru castiguri pana in 3.000 de RON
  • 300 RON impozit + 20% din castigul de peste 3.000 RON, pentru sume castigate intre 3.001 si 10.000 RON
  • 1.700 RON impozit + 40% din castigul de peste 10.000 RON, pentru sume castigate mai mari de 10.000 RON

Pana in momentul de fata, castigurile de pana la 66.750 RON erau impozitate cu 1%, iar abia de la acea suma se aplica un impozit suplimentar, iar procentul crestea la 16% sau 25%. Vedem asadar ca sunt modificari nu mari, ci foarte mari, asupra impozitarii jocurilor de noroc.

Trebuie sa depun acte la ANAF?

Probabil una din cele mai importante intrebari ale pariorilor, este daca trebuie sa se deplaseze personal la ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala). Raspunsul este NU! Impozitarea se realizeaza la sursa, pentru toate jocurile de noroc: pariuri sportive, poker, loto, bingo, cazino si asa mai departe.

Pentru offline, impozitul se aplica la fiecare bilet castigator, in timp ce la online se aplica un impozit la fiecare retragere.

Ramane de vazut care va fi reactia pe termen lung a amatorilor jocurilor de noroc si a operatorilor online licentiati in Romania. Timpul de adaptare este unul scurt, asadar se ridica foarte multe semne de intrebare. Sorin Constantinescu, expert in industria jocurilor de noroc, si-a prezentat public dezacordul cu privire la aceste modificari, in forma initiala:

„Partea proastă e că nimeni din partea guvernamentală, politică, nu a chemat vreo asociație la masă pentru a discuta. Au fost de capul lor. La un moment dat, au fost întrebați cei de la ONJN, iar ei și-au exprimat reținerea într-un mod destul de clar.

Vorbim de aproximativ un miliard de euro colectați anual din întreaga piață de jocuri, atât retail, cât și online. Își permite statul să piardă peste 50% din suma asta?”

De ce este mai bine sa joci online?

Principalele anvataje cred ca le cunosti deja. In primul rand, vorbim de comoditatea de a paria din orice loc. Conditiile meteo sau deplasarile personale nu te impiedica sa mizezi pe echipele favorite. De altfel, iubitorii de live-uri pot miza in doar cateva secunde si mai mult decat atat, pot utiliza functia CASH-OUT!

O functie extrem de importanta, ce uneori este ignorata. Nu au fost putine cazurile in care am pierdut fiecare pe un meci in ultimul minut. Ei bine, pentru 3-4 lei in minus, castigul putea fi asigurat, in cazul in care jucam online.

Nu in ultimul rand, calculele se pot simplifica, dupa aplicarea noului impozit. Pentru un castig potential de 10.000 RON, ar urma in offline pe langa taxa de viciu, sa platim 300 RON impozit + 20% din ce depaseste suma de 3.000 RON. Asta ar insemna 1.700 RON doar din noul impozit (300 + 20% din 7.000). In schimb, daca pariezi online, suma de 10.000 RON poate fi retrasa esalonat, de 4 ori cate 2.500 RON. Astfel se va plati 10% pentru fiecare retragere, adica un total de 1.000 RON.

Vorbim despre o diferenta de 700 RON!

Cu siguranta calculele vor continua si de acum incolo pariorii trebuie sa puna in balanta toate aceste aspecte. Daca vrei sa faci si tu trecerea in online, arunca o privire peste lista celor mai buni operatori online licentiati in Romania si beneficiaza de super Bonusuri de Bun Venit!

CITESTE SI

More in Alegerea editorului