Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Alegerea editorului

Coronavirus castiga tot mai mult teren in lupta cu sportul mondial

Singurul arbitru roman la barajul EURO 2020

COVID-19 sau coronavirus cum este cunoscut la scara larga, incepe sa se impuna tot mai mult in lupta cu sportul la nivel mondial.

Principalul motiv de ingrijorare pentru lumea din intreaga lume este coronavirus si efectele pe care le-ar putea avea daca se extinde pe intreg mapamondul. Sunt tari in care nu se mai poate intra, aici trebuie mentionata Italia. Este a doua tara cu cele mai multe cazuri de infestare cu COVID-19 din intreaga lume. Totodata, este si prima tara europeana care a luat masuri in ceea ce priveste sportul si a anulat foarte multe evenimente sportive.

Incepand cu 9 martie, sportul italian a fost stopat. Cele peste 9.000 de cazuri depistare in Italia s-au soldat cu aproximativ 463 de morti. Aceste cifre i-au pus in garda pe cei care conduc fraiele sportului italian, care au decis suspendarea tuturor evenimentelor sportive pana pe 3 aprilie. Serie A este si ea printre aceste evenimente. S-a mers atat de departe, cat Damiano Tommasi, presedintele Asociatiei Fotbalistilor Italiei a solicitat forului european sa ia in calcul amanarea Campionatului European 2020.

„UEFA ar trebui sa ia in calcul amanarea EURO2020, pentru a le da timp campionatelor intene sa se termine. Problema coronavirusului nu afecteaza doar Italia”, a spus acesta citat de digisport.ro

Pana la momentul actual s-au luat decizii radicale in doua campionate din Europa. Italia si Elvetia au anulat toate meciurile din Serie A, respectiv Super League, pana la inceputul lunii martie. Romania a luat si ea masuri, la fel si Spania, unde s-a decis sa se joace fara spectatori.

Campionate afectate de deciziile anti-coronavirus

  • Serie A (Italia) – intrerupt pana pe 3 aprilie
  • Super League (Elvetia)intrerupt pana cel putin pe 15 martie
  • Liga 1 (Romania) – meciurile se joaca fara spectatori
  • LaLiga (Spania) – meciurile din etapa 28, 29 se joaca fara spectatori
  • Liga Campionilor – Valencia vs Atalanta, PSG vs Borussia Dortmund si Barcelona vs Napoli se joaca fara spectatori
  • Ligue 1 (Franta) – se pot vinde cel mult 1.000 de bilete

“Cel mult 1.000 de persoane pot fi in stadion. Cluburile din Ligue 1 pot vinde pana la 1.000 de bilete, pot juca partidele fara spectatori sau pot amana meciul, daca este posibil”, a declarat Roxana Maracineanu, ministrul Sportului din Franta

Fotbalul nu este singurul sport afectat de masurile de precautie impotriva coronavirus. Pe langa toate competitiile din Italia, hocheiul european a fost si el influentat, NHL si acum NBA. In premiera s-a anulat Indian Wells 2020, unul dintre cele mai importante turnee de tenis din calendarul anual.

Pana la noi ordine, in Anglia, Romania, Spania si Franta avem fotbalul la nivel de prima liga la sfarsitl saptamanii acesteia. Pe langa aceste ligi, Championship, League One si League Two, printre cele mai importante esaloane inferioare se vor desfasura si ele.

Pariaza aici pe fotbal si ai BONUS 100% la prima depunere, pana la 500 RON

CITESTE SI

More in Alegerea editorului