Connect with us
88 rotiri gratuite 888
88 rotiri gratuite 888
88 rotiri gratuite 888
Superbet Super PROMO

Super Prono de Mondial la Superbet

Unibet FAN ZONE

FAN ZONE MONDIAL

Freebets, Bonusuri la Pariuri si la Cazino!

888 Free

88 Rotiri Gratuite, fara depunere!

+ 150 lei Freebet + 50 lei Bonus la Poker

previous arrow
next arrow

Alegerea editorului

David Popovici, dublu campion mondial. Ce recorduri a stabilit?

David Popovici, dublu campion mondial. Ce recorduri a depasit

David Popovici, dublu campion mondial. Ce recorduri a depasit

David Popovici este numele ce se afla pe buzele tuturor romanilor in aceste zile. Tanarul de doar 17 ani a scris istorie la Campionatul Mondial de Natatie din Budapesta, acolo unde a reusit sa castige doua medalii de aur.

Desi nu este inca major, sportivul celor de la Dinamo Bucuresti a cunoscut gustul succesului si ii pune gand rau legendei acestui sport – Michael Phelps. In cele ce urmeaza vom prezenta succesul lui David Popovici si recordurile stabilite de el.

David Popovici, dublu campion mondial. Ce recorduri a stabilit?

Primul mare succes pentru David Popovici la Campionatul Mondial din Ungaria, a venit la proba de 200 metri liber. Acolo, inotatorul roman a reusit sa se impuna in marea finala si sa obtina medalia de aur. Mai mult decat atat, a stabilit si un nou record mondial – 1 minut si 44 secunde / 100m.

Presa internationala l-a laudat pe internationalul roman, care se afla deja pe culmile gloriei. Acesta nu s-a oprit insa si la cateva zile distanta a uimit din nou lumea sportului.

Cateva zile mai tarziu, David Popovici s-a impus si in cea mai importanta proba de la Campionatul Mondial – 100 metri. Sportivul roman a reusit sa castige marea finala si nu oricum, cu un nou record – 47.58 secunde!

Tanarul de 17 ani a reusit o performanta pe care nu o mai atinsese nimeni de 49 de ani. Jim Montgomery (Statele Unite ale Americii) a fost ultimul ce a castigat medalia de aur la probele de 100 si 200 de metri. Thorpe, Lochte sau Michael Phelps nu au putut sa doboare recordul pe care David Popovici tocmai ce l-a atins.

Dupa succesul lui David Popovici, toata lumea are mari asteptari de la acest sport. Natatia poate deveni un subiect de interes in Romania, fenomen ce s-a intamplat de-a lungul timpului si cu tenisul sau handbalul – care nu au reusit totusi sa rivalizeze cu sportul rege, fotbalul. La Unibet, competitiile importante din Inot sunt acoperite cu oferte de pariere excelente.

David Popovici, decorat cu „Steaua Romaniei”

David Popovici urmeaza sa fie rasplatit de catre presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul National „Steaua Romaniei”. Acesta urmeaza sa intre intr-o galerie selecta cu nume precum Mircea Lucescu, Anghel Iordanescu, Emeric Ienei, Ivan Patzaichin sau Simona Halep. Mai mult decat atat, acesta a primit suma de 202.000 de euro din partea statului roman.

Desi au existat unele voci care sustin ca David Popovici inca nu si-a castigat dreptul pentru a primi gradul de Cavaler, presedintele Klaus Iohannis il considera un exemplu demn de urmat, pentru toti tinerii din Romania. Administratia Prezidentiala a declarat:

Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România.

Urmatorul obiectiv pentru internationalul roman de doar 17 ani este legat de Jocurile Olimpice de la Paris – din 2024. Acesta este visul oricarui sportiv din lume, iar David Popovici are calitatea necesara de a castiga o medalie, de ce nu, chiar de aur.

La JO din Tokio, acesta s-a clasat pe locul 4 in finala probei de 200 m liber, fiind foarte aproape de podium.

More in Alegerea editorului