Connect with us

Alegerea editorului

eSports devine sport oficial in Romania

eSports devine sport oficial in Romania

eSports devine sport oficial in Romania

eSports a devenit deja un fenomen, care capata amploare si in Romania. Anual, pe mapamond milioane de jucatori isi fac aparitia la astfel de evenimente de jocuri virtuale. Vorbim aici de FIFA, Dota, World of Warcraft, Counter-Strike sau League of Legends.

eSports devine sport oficial in Romania

Se pare ca aceasta ramura a sporturilor electronice este luata in serios si pe teritoriul tarii noastre. In cadrul evenimentului Esports Summit Bucharest, s-a anuntat faptul ca au inceput demersurile pentru recunoasterea drept sport oficial a eSports.

Mara Rares – Consilier de Stat in Cancelaria Prim Ministrului – a tinut sa faca unele declaratii de presa cu privire la noua decizie:

“Nevoia susținerii sporturilor electronice în România este reală, iar oportunitatea reglementării lor este foarte clară. Am reușit, în mai puțin de un an de zile, să înființăm un grup de lucru care a formulat o propunere de lege simplă, suplă și bine fundamentată, care va permite României să ajungă din urmă, într-un timp scurt, țări cu o lungă istorie în acest domeniu. Este o lege care va încuraja mii de tineri să transforme pasiunea pentru gaming într-o profesie.”

PARIAZA PE ESPORTS CU UN BONUS DE 500 RON

Conform ultimelor informatii, aceasta lege urmeaza sa fie depusa in Parlamentul Romaniei in luna Septembrie. Vlad Marinescu – presedintele Federatiei Internationale de eSports, lauda aceasta decizie. Acesta declara faptul ca Romania trebuie sa puna la punct infrastructura acestei ramuri.

Membri comisiei care au prelucrat proiectul conform caruia eSports devine sport oficial in Romania:
  • Mara Mares (Consilier de Stat)
  • Mihai Cotos (Digital Crusade)
  • Tudor Daescu (Bucharest Gaming Week/ Gaming Marathon/ Gaming Video Awards/ Esports Summit)
  • Marius Radu (GG Industry/ Bucharest Gaming Week/ Gaming Marathon)
  • Adrian Socaciu (Institutul Român Sportiv)
  • Cosma Wolkonsky (YEPP)
  • Alexandru Ion (Nexus Gaming/ Romanian Esports League/ Gaming Marathon)

Fenomenul eSports a luat nastere in anii 50

Istoria sporturilor electronice nu este una recenta, ci dateaza inca din anul 1952. Atunci Alexander Shafto Douglas a decis sa organizeze o competitie de acest gen. Jocul era unul simplu – oamenii jucau X si 0 contra unui computer. Cativa ani mai tarziu au aparut si primele jocuri multiplayer – denumite “Tennis for Two”.

In 2008 a luat nastere Federatia Internationala de eSports, o organizatie ce a inceput sa organizeze competitii la nivel mondial. FIFA, Counter-Strike sau Dota au inceput sa adune milioane de jucatori, iar premiile acordate acum in astfel de competitii sunt uriase – rivalizand marile competitii de fotbal sau tenis. De asemenea, acestea incep sa fie transmise la TV – deoarece interesul este intr-o continua crestere.

PONTURI PARIURI eSPORTS – vezi aici cele mai bune predictii

Tu ce parere ai de eSports? Care este jocul tau favorit?

CITESTE SI

More in Alegerea editorului