Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Alegerea editorului

EURO 2020, amanat oficial de UEFA

EURO 2020 a fost amanat de UEFA pentru un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Competitia va avea loc in cele din urma intre 11 iunie si 11 iulie 2021, conform unui anunt facut de Federatia de Fotbal din Norvegia, prezenta la videoconferinta organizata de UEFA.

“UEFA a decis ca turneul final sa fie amanat pana in 2021. Va fi jucat anul viitor intre 11 iunie si 11 iulie”, a transmis Federatia de Fotbal din Norvegia pe Twitter, conform The Guardian.

EURO 2020 a fost amanat in contextul in care in intreaga lume a fost declarata pandemie de coronavirus.

Turneul final trebuia sa aiba loc intre 12 iunie si 12 iulie, dar in cele din urma EURO 2020 a fost amanat de UEFA.

EURO 2020 a fost amanat la solicitarea federatiilor nationale. Acestea s-au temut ca nu pot organiza competitia in conditii de securitate deplina pentru spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus.

Meciul de deschidere era programat la Roma, in Italia, cea mai afectata tara din Europa de pandemia de coronavirus.

Conform BBC, in luarea acestei decizii a contat si faptul ca UEFA a dorit ca meciurile din campionate sa se incheie la timp. Ele au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. Daca EURO 2020 ar fi inceput pe 12 iunie, campionatele nationale nu s-ar fi putut incheia la timp.

Decizia UEFA nu este surprinzatoare, in conditiile in care UEFA anulase deja toate camerele de hotel pe care le rezervase la Copenhaga, unul dintre orasele care urmau sa gazduiasca meciuri in aceasta vara.

Termina Romania lucrarile la timp dupa ce EURO 2020 a fost amanat?

Vestea ca EURO 2020 a fost amanat ar putea ajuta Romania sa incheie la timp lucrarile promise UEFA. Cele trei stadioane pe care ne-am luat angajamentul ca le vom face nu erau gata la timp, la fel ca si linia de tren ce ar trebui sa lege Aeroportul Otopeni de Gara de Nord.

Este de asteptat insa ca lucrarile sa fie sistate pentru o perioada, dar, pe masura ce pandemia de coronavirus va trece, vom avea mai mult timp sa incheiem la timp.

Stadioanele din Romania ar putea fi gata la timp, dupa ce EURO 2020 a fost amanat

Stadioanele din Romania ar putea fi gata la timp, dupa ce EURO 2020 a fost amanat

Formatul competitional va fi acelasi, iar Campionatul European va fi gazduit de 12 orase diferite, dupa cum urmeaza:

 • Londra (Wembley Stadium)
 • Munchen (Allianz Arena)
 • Roma (Stadio Olimpico)
 • Baku (Olympic Stadium)
 • Sankt Petersburg (Kresotvksy Stadium)
 • Budapesta (Puskas Arena)
 • Bucuresti (Arena Nationala)
 • Amsterdam (Johan Cruyff Arena)
 • Bilbao (San Mames)
 • Glasgow (Hampden Park)
 • Dublin (Aviva Stadium)
 • Copenhaga (Parken Stadium)

Si meciul de baraj al Romaniei e in pericol, dupa ce EURO 2020 a fost amanat

Romania va organiza patru meciuri pe Arena Nationala. E vorba despre trei din faza grupelor si unul din optimile de finala.

Romania nu este calificata momentan la Campionatul European. Mai avem de disputat un meci de baraj cu Islanda si, daca invingem, un duel cu invingatoarea dintre Bulgaria si Ungaria.

Deocamdata nu s-a facut niciun anunt in privinta meciului Islanda – Romania. Acesta e programat pe 26 martie, dar mai mult ca sigur va fi amanat.

Agentiile de pariuri online din Romania au retras din oferta cotele pe castigatoarea EURO 2020, la scurt timp dupa ce UEFA a luat decizia de a amana turneul cu un an. Inainte cu o zi, Anglia era principala favorita la Betano, avand cota 5.00.

CITESTE SI

More in Alegerea editorului