Connect with us

Alegerea editorului

European Super League – scandalul momentului in fotbal!

European Super League

European Super League – scandalul momentului in fotbal!

Fotbalul pe care il stiam cu totii e posibil sa se fi schimbat definitiv noaptea trecuta. Ceea ce acum un an era doar un zvon s-a dovedit un plan bine pus la punct de super puterile Europei.

Nemultumite de conducerea UEFA si de formatul Champions League, 12 cluburi au decis sa formeze o noua competitie, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.

UPDATE – 24 Aprilie 2021

In acest moment proiectul se pare ca a ramas in faza incipienta. Real Madrid, Barcelona si Juventus sunt singurele cluburi ce sustin in continuare aceasta idee.

UPDATE – 21 Aprilie 2021

Toate cele 6 cluburi fondatoare din Premier League au inaintat deja cereri pentru a parasi proiectul Super League. De asemenea, Atletico Madrid si Barcelona se gandesc serios la o asemenea mutare.

Mai mult decat atat, presedintele celor de la Manchester United si-a anuntat public plecarea. In acest moment, Real Madrid, Juventus, AC Milan & Inter par singurele decise sa continue fantezia.

UPDATE – 20 Aprilie 2021

Este o frenezie la intrarea de pe Stamford Bridge. Fanii celor de la Chelsea s-au adunat pentru a pune presiune si din cate se pare, Roman Abramovich pregateste actele necesare pentru a se retrage. Barcelona, Atletico Madrid & Manchester City iau si ele in considerare un astfel de scenariu.

Florentino Perez – presedintele celor de la Real Madrid – a facut primele declaratii cu privire la infiintarea Super League:

Multe cluburi importante din Spania, Anglia și Italia au vrut să găsească o soluție pentru această situație financiară foarte proastă. Singura care e să jucăm mai multe meciuri competitive. Față de Champions League, Super Liga ajută cluburile să își recupereze pierderile. La Real Madrid, am pierdut foarte mulți bani din cauza pandemiei. Când nu există profit, trebuie găsită o formulă pentru a te salva. Super Liga va salva cluburile din punct de vedere financiar

European Super League – scandalul momentului in fotbal!

Este un scandal urias in fotbalul european, iar la nivel inalt se tin sedinde dupa sedinte. Asta dupa ce Florentino Perez – patronului celor de la Real Madrid – a adunat in jurul sau alti 11 oameni de fotbal. Astfel, cele 12 formatii care au infiintat European Super League sunt urmatoarele:

 • Real Madrid
 • Barcelona
 • Atletico Madrid
 • Chelsea
 • Manchester City
 • Manchester United
 • Liverpool
 • Arsenal
 • Tottenham
 • Juventus
 • AC Milan
 • Inter

Nu exista o data de start a sezonului inaugural, insa se urmareste pornirea competitiei in aceasta toamna. De asemenea, formatul va include 20 echipe, iar alte 8 formatii urmeaza sa primeasca invitatii. Este vorba de doua grupe a cate 10 formatii, ce vor juca intre ele tur retur. Primele 4 se vor califica in sferturile de finala.

Reactii vehemente din partea UEFA

UEFA condamna grav aceste actiuni, iar suporterii si legendele cluburilor tind sa le dea dreptate. Astfel, comisia europeana ia in calcul chiar suspendarea Champions League & Europa League in acest sezon si excluderea celor 12 cluburi din viitoarele competitii. Mai mult decat atat, se vorbeste de depunctari grave in campionat si de interzicerea jucatorilor de mai participa la actiunile echipelor nationale.

“UEFA, Federațiile din Anglia, Spania și Italia au aflat că echipele plănuiesc să lanseze o nouă competiție cu circuit închisă, denumită Superliga. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, reiterăm că vom rămâne uniți și vom depune toate eforturile pentru a opri acest proiect cinic, bazat doar pe interesele unor cluburi, într-o perioadă în care societatea are nevoie de solidaritate mai mult decât oricând.” a comunicat UEFA cu privire la aceste evenimente

PSG reprezinta una din formatiile mari ce refuza sa intre in jocul lui Florentino Perez. Tocmai de aceea, se pare ca Neymar si Kylian Mbappe isi vor prelungi de urgenta contractul.

Revenim cu update-uri in legatura cu European Super League!

In faza incipienta a proiectului au aparut 12 super puteri din LaLiga, Premier League si Serie A: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Juventus, AC Milan & Inter.

Sunt discutii intregi in momentul de fata si se vorbeste chiar de o excludere a lor. Pentru mai multe detalii si actualizari constante, accesati ACEST ARTICOL!

CITESTE SI

More in Alegerea editorului