Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Alegerea editorului

Halucinant: INSP schimba regulile fotbalului! Cum veti fi obligati sa jucati

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a facut o serie de propuneri prin care vrea sa modifice fotbalul jucat in curtea scolii. Astfel, INSP schimba regulile fotbalului.

INSP vrea sa dea peste cap tot ce stiam despre sport in general si a venit cu o serie de modificari pe care le vrea implementate in scoli, pentru toti elevii.

Astfel, INSP nu mai vrea ca meciurile de fotbala sa se joace la ambele porti, ci doar la una, cu cel mult 4 jucatori de camp si un portar. De asemenea, acestia vor fi monitorizati in permanenta de un profesor. In plus, autul va fi modificat, iar mingea va fi repusa doar cu piciorul.

“Fotbal – se va juca la o singură poartă, numărul maxim de jucători este 5 (4 jucători de câmp şi un portar) şi doar portarul (care va purta obligatoriu mănuşi) poate atinge mingea cu mâna; repunerea mingei (mingii, n.red.) în joc de la marginea terenului se va face doar cu piciorul; Mingea va fi dezinfectată după fiecare meci jucat”, a transmis INSP intr-un comunicat de presa.

Dar INSP nu se opreste aici, ci vrea sa schimbe din temelii si baschetul jucat in curtea scolii de elevi.

Astfel, fiecare elev va fi obligat sa se joace singur cu propria minge, la distanta de colegi. De asemenea, dupa terminarea orei, mingile vor fi colectate si dezinfectate.

Trebuie mentionat ca activitatile fizice vor putea fi desfasurate exclusiv in aer liber, in timp ce cele din sala raman interzise.

Totodata, INSP a recomandat ca orele de educatie fizica sa fie puse ultimele in orar in asa fel incat elevii sa plece direct acasa de la scoala sau liceu.

Inainte sa plece, ei vor trebui sa se spele pe maini cu apa si sapun sau sa le dezinfecteze. In plus, elevii nu vor mai avea voie sa-si atinga fata cu mainile in timpul orelor de educatie fizica.

Ce spune Ministerul Sanatatii despre masurile propuse de INSP

Avand in vedere ca aceste propuneri pot fi considerate halucinante, Ministerul Sanatatii a transmis un comunicat de presa in care a venit cu precizari, mentionand ca decizia finala nu a fost inca luata.

“În prezent, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică nu au aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unitățile de învățământ la reluarea activității, în contextul epidemiologic al COVID-19. Pentru o perioadă a existat conturat în linii generale un document vechi de lucru, care nu mai este de actualitate în faza epidemiologică actuală. Ministerul Sănătății precizează că, în funcție de evoluția epidemiologică din lunile de vară, Institutul Național de Sănătate Publică poate elabora sau nu un set de măsuri care să fie aplicate în unitățile de învâțământ după reluarea activității educaționale”, a transmis Ministerul Sanatatii.

Cum a propus INSP sa reinceapa cursurile

INSP a propus, totodata, ca anul scolar sa inceapa pe 15 septembrie, dar in conditii diferite fata de cele cu care erati obisnuiti.

Astfel, INSP a recomandat ca fiecare clasa sa aiba cel mult 15 elevi, iar cursurile sa dureze 30 de minute fiecare.

“Am pus pentru consultare și pentru opinia publică, pentru Ministerul Educației niște reguli pentru la toamnă. Evoluția acesti veri ne va da și o serie de măsuri în toamnă. Vrem ca la 15 septembrie să se deschidă anul școlar în condiții cvasi-normale. Ține foarte mult de perioada de vară”, a spus ministrul Sanatatii, Nelu Tataru la Digi 24.

Pentru cei care doresc sa vada fotbalul in adevaratul sens al cuvantului, echipa GNT ti-a pregatit un articol special despre reluarea principalelor campionate din Europa.

CITESTE SI

More in Alegerea editorului