Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Alegerea editorului

Jocurile Olimpice de Vara s-au amanat cu un an

Singurul arbitru roman la barajul EURO 2020

Jocurile Olimpice de Vara s-au amanat cu un an

Jocurile Olimpice de Vara s-au amanat, urmand sa se organizeze in vara anului 2021, decizia luata de japonia in acord cu cei de la Comitetul Olimpic International. Data inca nu a fost oficial anuntata, dar cel mai probabil in aceeasi perioada in care trebuia sa se tina in 2020. Initial era programata sa se desfasoare in perioada 24 iulie – 9 august 2020.

Tokyo 2020, al doilea mare eveniment care s-a amanat

Autoritatile abilitate de la Tokyo au luat decizia de a amana pentru un an organizarea Jocurilor Olimpice si Paraolimpice. Acestea erau programate sa se dispute vara aceasta in Japonia. Insa, la presiunile unor tari s-a intamplat lucrul acesta. Canada si Australia au dat tonul, ele anuntand ca nu vor trimite sportivi in Japonia, daca se vor organiza Jocurile de Vara in 2020. Si asta in conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemie de Covid-19.

JOcurile Olimpice de Vara s-au amanat

Japonia nu a avut imediat o reactie, dar la cateva ore Prim-ministru Shinzo Abe a luat atitudine si a propus amanarea cu un an a competitie.

„Am propus amanarea pentru un an a Jocurilor Olimpice si Paraolimpice de Vara si presedintele CIO a fost 100% de acord”, a spus Shinzo Abe, Prim-ministrul japonez.

Cu alte cuvinte, precum Euro 2020, Jocurile Olimpice de Vara 2020 se vor juca in vara anului urmator. Romania avea si ea reprezentanti de seama acolo, printre care Simona Halep. Echipa nationala de fotbal U21 a Romaniei a reusit sa se califice dupa 55 de ani la Olimpiada. Mirel Radoi urmeaza sa participe alaturi de elevii sai, gratie performantei obtinute la Euro 2019, competitie destinata categoriei U21.

Tokyo 2020 urmeaza sa fie cea de-a 32-a editie din istoria Jocurilir Olimpice de Vara. Este cel mai mare eveniment sportiv organizat o data la patru. Peste 11.000 de sportivi erau asteptati sa concureze in 339 de probe din 33 de sporturi. Sunt in total 50 de discipline, unde si sportivi romani urmeaza sa concureze.

CITESTE SI

More in Alegerea editorului