Connect with us

Alegerea editorului

Los Angeles Lakers câștigă titlul în NBA

Los Angeles Lakers câștigă titlul în NBA

Los Angeles Lakers câștigă titlul în NBA

Luni dimineață a avut loc meciul al șaselea al finalei NBA 2020, eveniment unde Los Angeles Lakers a trecut cu 4-2 la general de Miami Heat.

Lebron James a condus-o pe LA Lakerers la primul său titlu după o lungă perioadă de așteptare. Deși are 17 titluri în palmares, echipa din California nu mai reușise să obțină unul din anul 2010. De admirat și reacția jucătorilor care, în ediția anterioară nu au reușit nici măcar să prindă play-off-ul, iar după un an se încoronează campioni.

Rezultate finala NBA 2020

  • Miami Heat – Los Angeles Lakers (meciul 6) – 93-106
  • Los Angeles Lakers – Miami Heat (meciul 5) – 108-111
  • Miami Heat – Los Angeles Lakers (meciul 4) – 96-102
  • Miami Heat – Los Angeles Lakers (meciul 3) – 115-104
  • Los Angeles Lakers – Miami Heat (meciul 2) – 124-114
  • Los Angeles Lakers – Miami Heat (meciul 1) – 116-98

LA Lakers la cel de-al 17 titlu

Este de departe echipa cu cele mai multe finale disputate în decursul istoriei. A cucerit 17 titluri, dar a evoluat în total, în 32 de finale ale campionatului de baschet nord-american. Datorită succesului din ediția 2020 de NBA, Los Angeles Lakers a egalat-o pe Boston Celtics la numărul de titluri. Ele sunt urmate de Golden State Warriors și Chicago Bulls.

Los Angeles s-a impus cu 4-2 la general, 106 la 93 în meciul șase al finalei cu Miami Heat, cel care avea să fie și ultimul. Din nou cel mai bun marcator a fost Lebron James. Jucătorul american a fost ales MVP-ul partidei, el reușind să înscrie 28 de puncte doar în meciul șase. Pe lângă acestea a mai reușit 14 recuperări și 10 pase decisive.

James devine primul jucător din NBA numit MVP cu trei echipe diferite (Miami Heat, Cleveland Cavaliers și Los Angeles Lakers. Are patru astfel de titluri, două mai puține decât legendarul Michael Jordan.

„Înseamnă foarte mult pentru mine să reprezint LA Lakers. I-am spus preșsedintelui Jeanie Buss când am venit aici că vreau să ducem echipa unde îi este locul. Vrem să fim respectați, toată echipa vrea lucrul acesta”, a spus Lebron James citat de BBC.

Los Angeles Lakers câștigă titlul în NBA – From zero to hero

Înaintea sezonului Lakers venea după o perioadă slabă. Echipa nu reușea să ajungă în play-off preț de șașse ani la rând. Cu atât mai mult sunt de admirat oamenii care au reușit această performanță acum. Finala NBA trebuia să se joace mult mai devreme, dar situația globală a făcut ca sezonul să fie închis la 11 martie. A fost o perioadă de bun augur pentru Lakers care, a reluat sezonul pe 31 iulie și a jucat foarte bine.

Cei șase ani în care echipa nu a atins nici măcar play-off-ul a spus multe despre ce trăit Lakers în cei 10 ani de când a cucerit titlul cu numărul 16. Treptat s-a format o echipă, aducerea lui LeBron James, apoi semnarea lui Anthony Davis au contat enorm.

Dacă ți-a plăcut acest articol nu uita să-l distribui și prietenilor!

CITESTE SI

More in Alegerea editorului