Connect with us

Alegerea editorului

Lotul Romaniei U23 pentru Jocurile Olimpice

Lotul Romaniei U23 pentru Jocurile Olimpice

Lotul Romaniei U23 pentru Jocurile Olimpice

Mirel Radoi si-a castigat dreptul de a merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alaturi de selectionata U23. Dupa parcursul fenomenal de la EURO U21 2019 (cand au ajuns pana in semi-finale), tricolorii s-au calificat la Olimpiada.

UPDATE! George Puscas nu a fost lasat la Jocurile Olimpice si urmeaza sa fie inlocuit de Andrei Sîntean (Hermannstadt). Iata care este versiunea finala a lotului ce s-a deplasat in Asia:

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan;

MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC ), Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Eduard Florescu (FC Botoșani), Antonio Sefer (Rapid București), Ronaldo Deaconu;

ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt)

Lotul Romaniei U23 pentru Jocurile Olimpice

Desi in aceste zile toate atentia se indreapta catre EURO 2020 la care din pacate nu am luat parte, avem si noutati despre echipa nationala a Romaniei. Fotbalul din tara noastra poate respira in aceasta vara din nou prin tinerii lui Mirel Radoi, cei care ne-au adus o bucurie imensa acum 2 ani.

Au fost foarte multe discutii purtate pentru a stabili cei 20 de jucatori ce vor reprezenta tricolorul pe terenul de fotbal. FCSB a trimis doar doi jucatori, in timp ce CSU Craiova nu a permis acest lucru. Echipele de club se gandesc la preliminariile competitiilor europene ce stau sa inceapa, fapt pentru care nu pun pret pe Jocurile Olimpice.

Cei 20 de jucatori convocati initial de Mirel Radoi

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);
  • MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);
  • ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), George Pușcaș (Reading/Anglia)

Campioana are un singur reprezentant, in persoana lui Denis Ciobotariu. Cristian Manea va ramane la echipa de club. De partea cealalta, FCSB ii trimite pe Nedelcu si Tarnovanu. Din cate se pare sunt cateva discutii in privinta lui George Puscas, care se vor finaliza in zilele ce urmeaza.

Alti jucatori ce nu au putut veni la lot sunt Ianis Hagi, Nicolae Stanciu, Vlad Chiriches, Denis Alibec sau Constantin Budescu.

Cand au loc Jocurile Olimpice?

Jocurile Olimpice de la Tokyo au loc in perioada 22 Iulie – 7 August. Marele turneu a fost amanat timp de un an, din pricina pandemiei de Coronavirus. Romania s-a calificat la competitia fotbalistica dupa ce a ajuns in semi-finalele EURO 2019.

Nationala lui Mirel Radoi va evolua in Grupa B, una foarte accesibila chiar si cu acest lot:

  • Noua Zeelanda
  • Coreea de Sud
  • Honduras
  • ROMANIA

PARIAZA PE JOCURILE OLIMPICE 2021!

Revenim cu update-uri si cotele pentru Romania U23, care sunt in cursa de actualizare.

CITESTE SI

More in Alegerea editorului