Connect with us

Alegerea editorului

Manchester City transferă pe bandă rulantă. A cheltuit 45 milioane de euro pentru un fundaș

Manchester City transferă pe bandă rulantă

Defensiva trebuie pusă la punct dacă Manchester City vrea să câștige titlul în ediția viitoare de Premier League și Guardiola a făcut deja primele mutări.

Manchester City este prima echipă mare din Premier League care mută pe piața transferurilor și a cumpărat un fundaș cu 40 milioane de lire sterline (45 mil euro). Este vorba despre Nathan Ake, unul dintre cei mai constanți fundași din ultimele două sezoane. Acesta a venit de la Bournemouth, echipă care a retrogradat în acest sezon.

Manchester City transferă pe bandă rulantă

sursa foto: facebook

„Pep este un antrenor admirat în întreaga lume. Ceea ce a făcut el în fotbal vorbește de la sine. Succesul pe care îl are și stilul de fotbal pe care echipele antrenate de el îl joacă, vorbesc de la sine”, a declarat Nathan Ake la numirea ca jucător al lui Manchester City.

Manchester City transferă pe bandă rulantă

Internaționalul olandez a semnat un contract valabil pentru următoarele cinci sezoane, iar salariul său este unul confidențial. Este al doilea transfer pe care „cetățenii” l-au făcut în acest sezon, după venirea lui Ferran Torres, jucător adus de la Valencia. 21 de milioane de lire sterline a costat-o pe vicecampioana Angliei această mutare via Spania.

Cine este Nathan Ake

Lansat în fotbal de academia lui ADO Den Haad, acesta a evoluat pentru prima oară la echipă de seniori tot în Premier League, dar pentru Chelsea. A plecat sub formă de împrumut la Reading, poi la Watford, înainte să fie cumpărat total de Bournemouth. Mutarea s-a făcut în anul 2017, atunci când acesta a semnat în schimbul a 22,8 milioane de euro.

A evoluat 121 de meciuri pentru formația care tocmai a retrogradat, fiind unul dintre cei mai constanți fundași.

CITESTE SI

More in Alegerea editorului