Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Alegerea editorului

Patronul lui Hoffenheim un pion important in lupta anti-coronavirus

Singurul arbitru roman la barajul EURO 2020

Dietmar Hopp sunt convins ca nu este un nume care sa va spuna foarte multe atunci cand vorbim despre fotbal, desi el este patronul unui club din Bundesliga.

Un respectat om cunoscut mai mult pentru afacerile pe care le face, Dietmar Hopp ar putea scapa lumea de coronavirus. Bine, nu el personal ci oamenii care lucreaza pentru firma pe care el o patroneaza. In varsta de 79 de ani, acesta este detinatorul companiei CureVac, cea care este pe cale sa descopere vaccinul impotriva coronavirus.

Oferta de un miliard de euro pentru vaccin

Probabil ca Dietmar Hopp a fost unul dintre cei mai cautati oameni din Germania in ultimele zile. Insusi Donald Trump a fost interesat sa cumpere acest vaccin anti-coronavirus pentru a-l utiliza  doar pentru americani. Desi s-a oferit o suma uriasa de bani, un miliard de dolari, omul de afaceri neamt a refuzat categoric. Decizia s-a a fost salutata de Ministrul german al Economiei.

„A fost o decizie uriasa din partea companiei. Acest vaccin este o varianta clara de iesire din aceasta criza mondiala. Germania nu este de vanzare”, a spus Peter Altmaier, conform unui post de televiziune din Germania.

Legatura lui cu Hoffenheim

Hopp este principalul actionar al clubului TSG Hoffenheim, un club situat foarte aproape de unde acesta a copilarie. In adolescenta a fost fotbalistul acestei formatii. 1990 a fost anul in care a decis ca trebuie sa faca ceva pentru clubul acesta si datorita ajutorului sau clubul a devenit o forta.la inceputul anilor 2000 incepea schimbarea, iar Hoffenheim incepea sa prinda contur.

In 2005 acesta a investit sume mai mari de bani, in mare parte pentru aducerea de noi jucatori. S-au reusit doua promovari succesive, iar din anul 2008, aceasta se afla in Bundesliga, prima liga de fotbal a Germaniei.

Contestat de fanii cluburilor mari din Germania

Inceputul anului acesta a adus un nou meci intre Hoffenheim si Bayern Munchen. Fanii formatiei bavareze au prostestat, considerand ca Dietmar Hopp a beneficiat de facilitati din partea Federatiei Germane de Fotbal. Acuzat ca a stricat ierarhia fotbalului din Germania, prin faptul ca a luat o echipa mica si a investit sume considrabile pentru a o aduce aici.

Conform presei din Germania, Hopp ar fi cheltuit peste 800 de milioane de euro de cand a preluat echipa. O suta de milioane de euro l-a costat construirea actualei arene, unde incap 30.000 de oameni.

CITESTE SI

More in Alegerea editorului