Connect with us

Alegerea editorului

Se inchid agentiile de pariuri? Noi restrictii anuntate de autoritati

In Romania se impun din nou tot mai multe restrictii si foarte multa lume se intreaba daca se inchid agentiile de pariuri. Pentru moment, acestea raman deschise, dar s-au luat masuri restrictive in privinta cazinourilor si a salilor de jocuri din Bucuresti.

In cazul in care si tu te intrebai daca se inchid agentiile de pariuri, afla ca, cel putin momentan, raspunsul este nu. In schimb, prefectul Bucurestiului a anuntat ca in Capitala cazinourile si salile de jocuri vor fi inchise pentru o perioada nedeterminata.

„A treia hotarare este una inedita – interzicerea cazinourilor si jocurilor de noroc, cu exceptia pariurilor si loteriilor unde se elibereaza bilet”, a afirmat prefectul Bucurestiului intr-o conferinta de presa.

Deocamdata, masura vizeaza doar cazinourile si salile de jocuri din Bucuresti, dar sunt sanse foarte mari ca in urmatoarele doua saptamani sa fie aplicata si in alte judete.

Spre exemplu, in Galati, ar putea sa fie pusa in practica chiar in aceste zile. Iar judetele Iasi, Bacau, Neamt si Cluj iau si ele in calcul aceasta varianta, avand in vedere ca numarul de cazuri a crescut considerabil.

Cand se inchid agentiile de pariuri?

In acest moment, decizia depinde de fiecare prefectura a unui judet. Totusi, se poate impune la nivel national in cazul in care se va trece din nou la starea de urgenta.

Spre exemplu, prefectul Bucurestiului a anuntat ca incidenta de marti din Capitala a cazurilor de Covid-19 a fost de 1.86. Totodata, el a anuntat si in ce conditii se va trece din nou la starea de urgenta.

„Se vor lua masuri extreme, se va ajunge la starea de urgenta daca incidenta ajunge la 3”, a mai spus prefectul Bucurestiului.

Asadar, nu ar fi exclus sa vedem din nou ca se inchid agentiile de pariuri daca vom trece la starea de urgenta. Iar in unele judete cu cazuri multe se poate lua aceasta masura la nivelul prefecturii, chiar si fara sa intram in starea de urgenta.

Chiar daca se inchid agentiile de pariuri, romanii vor putea juca online

Chiar daca se inchid agentiile de pariuri, romanii vor putea juca online

De ce cazinourile si salile de jocuri vor fi oprite in Bucuresti si nu se inchid agentiile de pariuri?

Autoritatile motiveaza decizia prin faptul ca in salile de jocuri si cazinouri oamenii petrec o perioada mai mare de timp. In schimb, in agentiile de pariuri si in loterii oamenii, in marea lor majoritate, intra, joaca un bilet si apoi parasesc locatia.

Deocamdata normele de aplicare ale restrictiilor din Bucuresti nu au fost anuntate, dar nu ar fi exclus ca stationarea in agentiile de pariuri sa nu mai fie permisa. Iar oamenii sa fie nevoiti sa plece dupa ce au pus biletul.

Cazinourile, salile de jocuri si agentiile de pariuri s-au redeschis in luna iunie

Toate acestea au fost inchise pe 17 martie, dupa ce o ordonanta militara anuntata de Marcel Vela. Ele au fost inchise timp de aproximativ 3 luni, perioada in care cei aproximativ 45 de mii de angajati din industrie s-au aflat in somaj tehnic.

Redeschiderea s-a produs pe 15 iunie, cu masuri stricte care au trebuit respectate.

Spre exemplu, accesul in incinta a fost permis doar cu purtarea mastii de protectie si dupa ce in prealabil li s-a luat temperatura. Acelasi lucru a fost valabil si pentru angajati.

De asemenea, aparatele si alte obiecte atinse frecvent au fost dezinfectate constant. Iar incaperile au fost aerisite mult mai des.

Impactul jocurilor de noroc la bugetul de stat

Industria jocurilor de noroc are un impact important la bugetul de stat, fiind evaluata la 60-70 de milioane de euro de Sorin Constantinescu, unul dintre cei mai buni experti din acest domeniu. Iar in conditiile in care cazinourile si salile de jocuri sunt inchise, statul nu mai poate colecta o buna parte din aceasta suma. In plus, daca se inchid agentiile de pariuri, situatia va fi si mai delicata din acest punct de vedere.

Indiferent de situatie, romanii vor avea in continuare posibiliatatea sa joace la pariuri online, iar echipa GnT iti va pregati zilnic ponturi excelente care sa te ajute sa pariezi responsabil.

De asemenea, echipa GnT a analizat cu atentie si principalii operatori licentiati din Romania, care ofera si bonusuri la pariuri pentru clientii nostri.

CITESTE SI

More in Alegerea editorului