Connect with us

Alegerea editorului

Șeful UEFA crede că spectatorii revin curând pe stadion

Fanii revin la stadion

Șeful UEFA crede că spectatorii revin curând pe stadion

Cel mai important oficial din fotbalul european a acordar un interviu zilele trecute pentru publicația The Guardian, în care s-a arătat optimist că fotbalul va reveni la normal. Aleksander Ceferin este mai mult ca sigur că lucrurile vor evolua în bine și spectatorii vor reveni curând pe stadion.

spectatorii revin curând pe stadion

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, foto: Instagram

Cum se vede fotbalul în era coronavirus?

Mai sunt foarte multe de pus la punct până când lumea o să își reia activitatea pe care o avea weekend de weekend. De aceeași părere este și șeful UEFA. Aleksander Ceferin a revenit la Nyon, în Elveția, după o pauză de două luni. Scopul acelei vizite a fost o întâlnire programată pentru a pune la punct calendarul pentru sezonul 2019/20.

„Este foarte greu să dormi noaptea când sunt milioane de probleme și se pierd atâtea milioane de dolari”.

Președintele forului european este de părere că UEFA nu are probleme. Adevăratele greutăți le întâmpină cluburile și conducerea federațiilor cu reorganizarea după ce s-a întâmplat din cauza COVID-19.

Când s-a luat decizia de amânare a Campionatului European de Fotbal 2020?

Insomnia nu ii da pace lui Aleksander Ceferin. Acesta s-a declarat vădit îngrijorat de faptul că trebuia sa aibă cel mai greu cuvânt. Practic, decizia finală de anulare a EURO 2020 i-a aparținut. Însă, a arătat o siguranță îmbucurătoare atunci când a afirmat că vara viitoare vom avea parte de fotbal la cel mai înalt nivel. Întrebat dacă ar miza un milion de dolari că EURO va avea loc la anul, acesta a spus că ar paria oricând  un milion de dolari și că este convins că lucrurile vor evolua în bine.

„Știm mai multe acum despre virus și sunt optimist. Nu sunt adeptul scenariilor apocaliptice, că vine un al doilea sau chiar un al treilea val de îmbolnăviri.”

Ce se întâmplă cu faiy-play-ul financiar pe viitor?

O întrebare la care foarte mult echipe caută răspunsul pare că și-a găsit răspunsul în acest interviu, la care Ceferin a răspuns clar și răspicat. Să nu uităm că însăși Manchester City a fost exclusă din Liga Campionilor din această cauză.

„Dacă nu vor respecta regulile, mereu vor fi sancțiuni. Căutăm o soluție să îmbunătățim regulamentul, dacă este necesar lucrul acesta, în încercarea de a ne adapta la vremurile actuale.”

City a primit această sancțiune în condițiile în care este favorită la câștigarea Ligii Campionilor 2019/20. Echipa lui Guardiola mai are de jucat returul cu Real Madrid din faza optimilor, după ce s-au impus cu 2-1 pe Santiago Bernabeu.

PARIEZI PE URMĂTOAREA ETAPĂ DIN BUNDESLIGA? AICI AI TOATE INFORMAȚIILE.

Spectatorii revin curând pe stadion?

În altă ordine de idei cert este că există viață după pandemia de coronavirus și fotbalul a revenit pe micile ecrane. Bundesliga s-a reluat, iar amatorii de ponturi fotbal au acum ce să vadă pe site-ul nostru. Cât despre revenirea suporterilor la stadion se preconizează că în următoarea lună se vor face suficiente demersuri ca măcar un public restrâns să poată cânta cele mai frumoase imnuri.

CITESTE SI

More in Alegerea editorului