Connect with us

Alegerea editorului

Serie A 2020/21: Tot mai aproape de un sezon nou

Campionatul Italiei 2020/21

Serie A 2020/21: Tot mai aproape de un sezon nou

Italia este tara cea mai puternic afectata de pandemia de coronavirus, care a paralizat pur si simplu tara si a intrerupt competitiile sportive. Serie A se afla si ea printre ele, fiind un campionat unde nu s-au mai disputat partide la inceputul lunii martie. Mai exact pe 9 martie s-a disputat ultimul meci si asta in etapa cu numarul 26.

Juventus refuza titlul de campioana

Sezonul 2019/20 va ramane mult timp in memoria iubitorilor de sport si nu numai. S-au luat mai multe lucruri in discutie, UEFA declarandu-se pregatita, avand mai multe planuri pentru ceea ce urmeaza. Tot mai multe voci sustin ca exista o singura cale pentru a nu da peste cap fotbalul si ea este terminarea campionatelor asa cum sunt in momentul de fata. Asta ar inseamna ca in Italia sa castige din nou titlu, solutie refuzata categoric de catre conducerea bianconerilor.

„Cred ca abaondonarea acestui sezon ar fi mai degraba un lucru complex. Ar fi o grava nedreptate care ar duce la o urgenta in ceea ce priveste regulamentul in timpul unei astfelde  urgente epidemiologice. Titlul ar trebui desemnat acum si chiar cei de la Juventus cred ca au spus ca nu ar accepta o asemenea solutie”, a spus Gabriele Gravina, presedinteel Federatiei Italiene de Fotbal, citat de digisport.

In aceste moment Juventus este prima in clasamentul Serie A. Maurizio Sarri & Co. au 63 de puncte, la o singura lungime avans de Lazio Roma. Internationale Milano este pe locul al treilea, cu 54 de puncte si un meci mai putin.

Clasamentul actual al Serie A

Serie A 2020/21 – un sezon mai aproape ca niciodata

Juventus a taiat plata salariilor pe 4 luni

Economia cea mai importanta a facut-o Juventus Torino. Desi este o masinarie de bani, care si-a permis sa plateasca cele mai mari salarii in Italia, a economisit peste 90 de milioane de euro. Conducerea bianconerilor a cazut de acord ca jucatorii sa nu mai primeasca salariile pentru patru luni. Nu este singurul club mare unde se intampla lucrul acesta. Bayern Munchen a recurs si ea la taierea de salarii.

“Juventus vrea sa multumeasca jucatorilor si antrenorilor pentru angajamentul luat in vremuri dificile pentru toata lumea”, au declarat oficialii clubului.

Cu alte cuvinte, cheltuielile cu salariile pe cele patru luni ajungeau la 90 milioane de euro, adica salariul pe trei ani ai lui Cristiano Ronaldo. Conform presei italiene, atacantul portughez este de departe cel mai bine platit jucator din Italia. El incaseaza 31 milioane euro in fiecare sezon, fiind urmat de Matthijs de Ligt, dar la distanta foarte mare.

Top 5 cei mai bine platiti jucatori din Serie A

  1. Cristiano Ronaldo (Juventus) – 31 milioane euro
  2. Matthijs De Ligt (Juventus) – 12 milioane euro
  3. Romelu Lukaku (Inter) – 9
  4. Gonzalo Higuain (Juventus) – 7.5
  5. Paulo Dybala (Juventus) – 7.3

Serie A 2020/21: Cine promoveaza si cine retrogradeaza

Daca se vor confirma zvonurile cu abandonarea campionatului 2019/20, atunci cele mai mari castigatoare sunt Benevento si Crotone. Ele sunt pe primele doua locuri in al doilea esalon competitional si vor promova direct. Alte sase echipe ar urma sa joace play-off pentru aflarea celei de-a treia promovata. Frosinone, Pordenone, Spezia, Cittadella, Salernitana si Chievo sunt acestea, clasate pe locurile 3-8.

Lucrurile sunt mai usor de stabilit in privinta retrogradatelor. Lecce, Spal si Brescia sunt pe ultimele trei locuri in Serie A, ele ar merge in acest moment in al doilea esalon.

 

CITESTE SI

More in Alegerea editorului