Connect with us

Alegerea editorului

Sfaturi pentru pariurile pe fotbal

Sfaturi pentru pariurile pe fotbal

Sfaturi pentru pariurile pe fotbal

Nu mai este niciun secret faptul că tot mai mulți români aleg pariurile sportive ca mijloc de a-și rotunji veniturile. De asemenea, adrenalina jocului, mirajul câștigurilor rapide și ușurința cu care se pot plasa pariurile sunt alte motive pentru care românii sunt atrași de această activitate.

Istoria fotbalului românesc

Ca mai peste tot în lume, și în România fotbalul este „sportul rege”, iubit, urmărit și aclamat de milioane de fani. Însă lucrurile nu au stat mereu așa.

Fotbalul își începe propriu-zis povestea în România la începutul secolului XX, odată cu primul campionat național de fotbal disputat în 1909 și câștigat, în primăvara anului următor, de Olimpia București.

Sfaturi pentru pariurile pe fotbal

Clasament prima ediție a campionatului intern 1909-1910

Echipa națională își începe activitatea în 1922 printr-o partidă câștigată la Belgrad, împotriva Iugoslaviei, țara gazdă.

În 1930, echipa României joacă  pentru prima dată la un Campionat Mondial, în Uruguay. În același an ia naștere și Federația Română de Fotbal Asociație.

Următorii patruzeci de ani aduc numeroase modificări la nivel organizatoric, însemnând debutul Diviziei A, B și C, dar și a Cupei României, în 1933, și a Campionatului de Juniori, în 1937. La nivel internațional, România participă la trei Campionate Mondiale, unde nu înregistrează performanțe remarcabile. De asemenea, Rapid se califică în finala Cupei Europei Centrale intercluburi, în 1940, însă meciul nu se va disputa din cauza războiului.

Sfaturi pentru pariurile pe fotbal

World Cup Mexic 1970

În 1970, odată încheiată „perioada romantică” a fotbalului, echipa națională se califică la turneul final din Mexic. Un an mai târziu, Steaua reușește o calificare în premieră în sferturile de finală ale Cupei Cupelor.

Începând cu anii 80, românii microbiști sunt martorii nașterii unei generații de aur a fotbalului, care a dat numeroase nume mari sportului autohton, precum Gică Hagi, Helmuth Duckadam, Gică Popescu, Miodrag Belodedici.

Este o generație care va aduce cele mai importante succese României, atât la nivel de echipă națională, cât și la nivelul echipelor de club. Astfel, Steaua, cu Duckadam în poartă, câștigă Cupa Campionilor Europeni, în 1986. Meciul final a fost disputat împotriva CF Barcelona. Anul următor, Steaua câștigă și Supercupa Europei, învingând-o pe Dinamo Kiev în finală.

Echipa națională face un turneu final istoric în 1994, în SUA. România ratează la finalul unui meci dramatic calificarea în careul de ași al turneului, după un sfert de finală pierdut la loviturile de la 11 metri în fața Suediei. Tot atunci, selecționata națională va ocupa locul șase în clasamentul mondial.

Fotbalul, principalul sport la pariurile sportive

Toate aceste succese și performanțe internaționale, împreună cu amploarea pe care o ia fenomenul fotbalistic în întreaga lume, aduc fotbalul mai aproape de inimile tot mai multor fani. De asemenea, fotbalul devine sportul campion și atunci când vorbim de pariuri sportive.

Piața pariurilor a înregistrat un progres fantastic în ultimii ani, iar oferta de pariuri și de agenții s-a diversificat foarte mult. În funcție de momentul plasării pariului, există două tipuri de pariuri: pariuri pre-meci și pariuri live.

Reguli de pariere

Dacă investești timp și ceva bani, pariurile sportive pot deveni o activitate lucrativă, care îți poate aduce câștiguri substanțiale. Desigur, norocul nu este suficient, este esențial să urmezi și câteva reguli atunci când pariezi. Iată cele mai importante reguli pe care le aplică pariorii profesioniști pe meciurile de fotbal pentru a-și maximiza șansele de câștig.

Sfaturi pentru pariurile pe fotbal live

Pariurile live sunt viitorul atunci când vine vorba de pariuri pe fotbal. Oferta caselor de pariuri este din ce în ce mai diversificată pe acest segment, făcând mai ușor câștigul pentru pariori.

Cotele se actualizează în timp real și poți paria în timp ce vizionezi partida, având astfel acces la toate informațiile necesare. Nu îți rămâne decât să fii disciplinat, organizat și bine informat.

Evită pariurile care se bazează pe noroc

Casele de pariuri pun la dispoziția jucătorilor o mulțime de promoții online și opțiuni de pariere, unele dintre ele de-a dreptul bizare, precum „Ce echipă va primi primul cartonaș galben după minutul 32:00?”. Întrucât niciuna dintre opțiuni nu poate fi bazată pe argumente logice, e mai bine să eviți acest tip de pariere. În definitiv, pariurile înseamnă informație și risc calculat, nu un joc de ruletă.

Sfaturi pentru pariurile pe fotbal: handicap asiatic

Acesta este un tip de pariu care are două opțiuni de pariere, iar unul dintre rezultate primește un handicap fictiv. Avantajul cel mai important este că poți beneficia de rambursarea parțială sau totală a mizei.

Este important să urmărești meciul live, căci în funcție de desfășurarea partidei, poți profita de handicapul asiatic pentru a paria pe echipe care au început prost, dar își revin ulterior sau în cazul cornerelor sau loviturilor libere pe finalurile tensionate de meci.

Pariuri pe următorul gol

Iată o altă opțiune de pariere care se poate dovedi a fi foarte profitabilă în cazul pariurilor live. Trebuie neapărat să urmărești meciul, să fii atent și să îndrăznești să pariezi pe următoarea echipă care marchează.

Piața pariurilor sportive s-a dezvoltat exponențial în România, aproximativ un milion de români jucând la casele de pariuri licențiate ONJN. Odată cu reglementarea acestei piețe, pariurile au devenit o activitate sigură, din care se pot câștiga bani, devenind astfel atractivă pentru tot mai multe persoane.

Ai găsit informații utile în „Sfaturi pentru pariurile pe fotbal”? Ne poți ajuta cu un Like & Share. Mulțumim și baftă la pariuri!

CITESTE SI

More in Alegerea editorului