Connect with us

Alegerea editorului

Topul celor mai bogati patroni din Premier League

Singurul arbitru roman la barajul EURO 2020

Presa din Anglia a oferit publicitatii topul celor mai bogati patron din Premier League, acesta este inca dominat de nume cunoscute. Astfel, patronii unor echipe precum Manchester City, Chelsea si Arsenal sunt pe podium.

Premier League este cel mai puternic campionat de fotbal din lume. Premii consistente sunt oferite an de an pana si pentru echipele care retrogradeaza. Aproape 11 miliarde de lire sterline primesc echipele in urma contractului pentru drepturile tv pe care l-au semnat, pe o durata de trei sezoane. Ar putea sa para putin, avand in vedere sumele care se cheltuie pe transferuri, dar comparativ cu celelalte campionate europene este vorba despre o suma importanta.

Liverpool, pe locul 12 in topul celor mai bogati patroni din Anglia

Liverpool domina sezonul actual al Premier League si este la un pas de a castiga primul titlu din noul format al campionatului englez. De 30 de ani viseaza cormoranii sa ridice din nou trofeul deasupra capului. Insa, in topul celor mai bogati patroni din Premier League se afla abia pe locul 12. John Henry este cotat avand o avere de 2,1 miliarde  de lire sterline. De aproape zece ori mai putin decat cel mai bogat patron, care este Sheikh Mansour. Acesta din urma detine mai multe cluburi de fotbal, printre care Manchester City. Averea lui este cotata la 23,3 miliarde de lire sterline.

Nici excentricul Roman Abramovich nu este mai prejos. Patronul clubului Chelsea Londra are o avere estimata la 9,6 miliarde de euro si este pe locul al doilea in acest clasament. Este urmat de Stan Kroenke, cel care detine Arsenal si a carui avere se gaseste la 6,8 miliarde de lire sterline.

Top 5 al celor mai bogati patroni din Premier League

  • Sheikh Mansour (Manchester City) – 23,2 miliarde de lire sterline
  • Roman Abramovich (Chelsea) – 9,6
  • Stan Kroenke (Arsenal) – 6,8
  • Guo Guangchang (Wolves) – 5,2
  • Nassef Sawiris (Aston Villa) – 5,0

Va reamintin ca gasiti pe site-ul nostru cele mai proaspete informatii, avancronici ale campionatului englez in sectiunea Ponturi Premier League. In continuare Liverpool este favorita meci de meci, ea are cota 1.001 sa castige titlul in Premier League.

CLICK AICI si deshide cont la agentia de pariuri Betano si ai BONUS pana la 500 RON la prima depunere

CITESTE SI

More in Alegerea editorului