Connect with us

Alegerea editorului

UTA Arad promovează în Liga 1

UTA Arad promovează în Liga 1

2 august 2020 este ziua care va intra în istoria clubului arădean, drept ziua în care UTA Arad revine în Liga I după o absență de 12 ani.

Liga II 2019/20 rămâne una dintre cele mai interesante ediții de eșalon secund românesc din ultimii 30 de ani și asta pentru că multe echipe cu nume au fost angrenate. Rapid, Petrolul, Universitatea Cluj, FC Argeș CSM Reșița i-au făcut cocurență clubului UTA Arad. Până la urmă două dintre aceste echipe au promovat, „Bătrânei Doamne” i s-a alăturat și FC Argeș.

UTA Arad promovează în Liga 1 după o absență de 12 ani

UTA Arad promovează în Liga 1 / UTA Arad sezonul 2019/20, sursa facebook

„Cinci meciuri cât cinci ani, un play-off incredibil. E foarte bine că, chiar dacă am trecut prin momente dificile, am reușit să terminăm exact acolo unde am fost înaintea întreruperii campionatului. Am avut momente în care efectiv ne-am clătinat, dar forța acestui grup a ieșit până la urmă la suprafață”, a declarat Laszlo Balint după 1-1 cu FC Argeș, citat de Prosport.

Promovarea, un proiect calculat minuțios de conducerea arădenilor

Au fost echipe care au reușit ca de-a lungul acestui sezon să surprindă, dar nu și UTA. În pauza dintre sezoane s-au pus foarte multe lucruri la punct, care aveau să aibă același rezultat final: promovarea! Prima și cea mai importantă mutare după părerea mea a fost aducerea tehnicianului Laszlo Balint. La cei 41 de ani ai săi are o experiență de zece ani în antrenorat. Metaloglobus București, FC Brașov, Academica Clincei, Sportul Snagov, sunt câteva dintre echipele pe care le-a pregătit.

UTA Arad promovează în Liga 1

UTA Arad promovează în Liga 1- Laszlo Balint, antrenor UTA, sursa facebook

Adept al jocului ofensiv, acesta le-a implementat și elevilor săi acest lucru, iar arădenii au încheiat sezonul cu cea mai bună ofensivă. 49 de goluri au reușit aceștia în cele 23 de etape din sezonul regular și alte opt în cele cinci meciuri de play-off. Valentin Buhăcianu a fost cel mai bun marcator al echipei, el fiind adus la Arad în urmă cu un an.

Nimic deosebit, date fiind și cotele afișate înaintea debutului de play-off, când roș-albii plecau cu prima șansă. Au intrat cu cinci puncte peste ocupanta locului secund, ceea ce le-a oferit jucătorilor un confort psihic, aspect care s-a văzut. O singură victorie a fost suficientă pentru a termina pe primul loc și play-off-ul, o competiție unde punctele s-au înjumătățit și  fiecare echipă a avut de jucat cinci meciuri.

UTA Arad promovează în Liga 1: Clasament final play-off Liga 2

UTA Arad promovează în Liga 1

UTA Arad promovează în Liga 1 / Clasament final play-off Liga 2

UTA Arad promovează în Liga 1 și va juca pe Francisc von Neumann

După câțiva ani de lucrări la noua arenă de fotbal din Arad, sunt semne că lucrurile se apropie de final. Dacă totul va merge conform planului, în luna august va avea loc inaugurarea acestei arene denumite Francisc Von Neumann, după numele celui care a fondat clubul de fotbal UTA Arad, pe 18 aprilie 1945. 14 milioane de euro este suma plătit pentru ridicarea acestei arene și are o capacitate de 14.000 locuri.

În cei 75 de ani de activitate fotbalistică, „Bătrâna Doamnă” a devenit una dintre cele mai titrate echipe din fotbalul românesc. Încă deține titulatură de campioana provinciei, având în vedere cele șase titluri pe care Aradul le-a obținut de-a lungul anilor. A obținut și două Cupe ale României, în 1948 și 1953.

Lot UTA Arad în sezonul 2019/20

  • Portari: Florin Iacob, Raul Opric, Dragoș Balauru
  • Fundași: Cristian Melinte, Bogdan Stancu, Marius Tomozei, Florin Ilie, Denis Salka, Andrei Rus, Radu Crișan, Simo Roumpoulakou
  • Mijlocași: Damian Isac, David Miculescu, Denis Hrezdac, Alexandru Ciucur, Alexandru Oroian, Cristian Pușcasș, Sorin Cristian Bustea, Octavian Ursu, Cătălin Vulturar, Romrario Moise, Jebari Soufiane.
  • Atacanți: Ciprian Rus, Valentin Buhăcianu, Alexandru Ioniță
  • Antrenor principal: Laszlo Balint
  • Antrenori secunzi: Cezar Zanfir, Alin Pînzaru

 

CITESTE SI

More in Alegerea editorului