Bilete EURO 2020: Cand, cum si de unde se pot cumpara

Bilete Euro 2020

EURO 2020 bate la usa, iar UEFA a dat publicitatii toate informatiile necesare pentru a putea cumpara bilete la meciurile nationalei preferate.

UEFA continua procesul de extindere si implica in organizarea turneelor finale a cat mai multe tari. Euro 2020 este o editie aniversara, cea de-a 60-a din istorie, astfel, s-a dorit sa se sarbatoreasca printr-un sistem inedit de organizare. Printre cele 12 orase-gazda care vor organiza turneul final de anul viitor, sunt sapte tari care vor sustine meciuri de acest calibru pentru prima oara in istorie.

EURO 2020 se anunta cel mai mare turneu final european organizat vreodata. Opt dintre orasele care gazduiesc meciuri sunt capitale, iar 11 dintre orase ofera stadioane cu o capacitate de cel putin 50.000 locuri.

Bilete EURO 2020: Cand, cum si de unde se pot cumpara

Uefa a dat publicitatii datele cand vor scoate la vanzare biletele pentru turneul final din 2020. Cea mai buna sansa pentru suporteri este de a aplica online pentru aceste bilete. De miercuri, 12 iunie 2019, de la ora 15:00 si pana pe 12 iulie 2019, la ora 15:00, acestea se pot achizitiona pe site-ul EURO2020.com/tickets. Este singurul site de unde suporterii pot aplica si cumpara bilete, oricare ar fi locul lor de rezidenta sau unde vor sa se deplaseze.

Exista doua categorii de bilete: standard, pentru fiecare meci de la Euro (categoriile 1,2, si 3), dar si de tip follow my team. Acestea din urma permit urmarirea pacursului echipei favorite la toate partidele pe care aceasta le disputa. In perioada 12 iunie – 12 iulie 2019, se vor comercializa doar biletele standard, iar in luna decembrie 2019, sunt disponibile si biletele follow my team, atunci cand se vor cunoaste echipele calificate.

Preturile pentru partidele sustinute pe “Arena Nationala”

 • Categoria 3 (peluze): 30 euro
 • Categoria 2 (colturile stadionului): 75 euro
 • Categoria 1 (tribunele I si II): 125 euro

Conditii de cumparare bilete EURO 2020

 • Sunt permise patru bilete pe meci pentru fiecare aplicare

UEFA EURO 2020 este primul turneu final care se va disputa in mai multe orase. Forul european a decis ca 12 orase sa sustina cel putin doua partide din cadrul acestui turneu, Romania fiind printre ele. In cazul calificarii, tricolorii vor juca pe “Arena Nationala” cel putin doua partide din faza grupelor. Conform programului, Bucuresti este orasul care va gazdui patru partide ale Euro 2020: trei din Grupa C si o optime de finala.

14, 18, 22 iunie sunt datele meciurile din grupa, iar pe 29 iunie 2020 va avea loc meciul din optimi.

Bilete Euro 2020

Unde se vor disputa meciurile de la Euro 2020

Este un turneu final experimental, Uefa doreste sa implice cat mai multe tari in organizarea unor asemenea competitii. Astfel, pentru Euro 2020 s-au decis cele 12 orase-gazda, unde suporterii pot merge sa urmareasca pe viu meciurile nationalei preferate:

 • Baku – “Olympic Stadium” (3 meciuri din Grupa A, un meci din sferturi)
 • Bucuresti – “Arena Nationala (3 meciuri din Grupa C, un meci din optimi)
 • Budapesta – “Puskas Arena” (3 meciuri din Grupa F, un meci din optimi)
 • Bilbao – “San Mames” (3 meciuri din Grupa E, un meci din optimi)
 • Dublin – “Aviva Stadium” (3 meciuri din Grupa E, un meci din optimi)
 • Glasgow – “Hampden Park” (3 meciuri din Grupa D, un meci din optimi)
 • Londra – “Wembley” (3 meciuri din Grupa D, ambele semifinale, finala)
 • Roma – “Stadio Olimpico” (3 meciuri din Grupa A, un meci din sferturi)
 • Munchen – “Allianz Arena” (3 meciuri din Grupa F, un meci din sferturi)
 • Amsterdam – “Johan Cruyff Arena” (3 meciuri din Grupa C, un meci din optimi)
 • Copenhaga – “Parker Stadium” (3 meciuri din Grupa B, un meci din optimi)
 • Petersburg – “Krevtosky Stadium” (3 meciuri din Grupa B, un meci din sferturi)

Ceremonia de deschidere

Vineri, 12 iunie 2020, primul dintre cele 51 de meciuri care se vor disputa in cadrul EURO 2020, se va disputa in capitala Italiei, pe “Stadio Olimpico”. Ulterior, toate cele 12 orase gazduiesc cel putin trei meciuri din grupa, doua dintre aceste meciuri apartin propriei echipe nationale, daca aceasta se califica.

Semifinalele si finala vor avea loc in acelasi oras, pe acelasi stadion. Capitala Angliei va sustine aceste trei meciuri, pe 7 si 8 iulie se vor juca semifinalele, in timp ce finala este programata pentru 12 iulie, pe “Wembley”.