Bundesliga baschetbalistica in prim plan – 08.11.2020

Loewen vs Oldenburg
Bundesliga baschetbalistica in prim plan - Loewen cauta un nou succes in fata lui Oldenburg / Sursa foto : facebook

Bundesliga baschetbalistica in prim plan

Iata-ne la debutul unui nou sezon din BBL. Desi unele ecihpe au inceput deja sezonul in Europa, exemplul celor de la Bayern si Alba in Euroliga, pentru majoritatea echipelor sezonul incepe acum.

Astfel, astazi, 08.11.2020, de la ora 16:00, Loewen Braunschweig primeste vizita celor de la Oldenburg intr-un duel in care oaspetii pornesc favoriti datorita lotului superior. Sa fie totusi atat de usor meciul?

Raspunsul este nu. In randurile de mai jos voi argumenta de ce.

Loewen Braunschweig

Antrenata din 2019 de Pete Strobl, Braunschweig este nou-promovata in BBL. A avut un sezon impresionant in a doua liga din Germania. Este o echipa extrem de bine pusa la punct fizic si adora sa joace un ritm rapid de joc.

Interesant este ca de cand l-au adus pe Papazoglou ca si secund al echipei, gazdele de astazi arata mult mai bine. Vorbim de o echipa care a invins-o recent pe Oldenburg, 97-88, in Cupa, meci in care Loewen a aratat foarte bine.

Au doi fundasi extrem de abili, Robinson si Mushidi, oameni care oricand pot scoate adversari din joc. Partea deficitara la Loewen este spatiul de 3 secunde acolo unde Meisner pare de multe ori sa nu aiba o solutie reala care sa vina de pe banca sa-l suplineasca in timpul in care acesta se odihneste.

EWE Baskets Oldenburg

Echipa mai buna, echipa mai experimentata. Cam asa ar trebui sa incep pledoaria despre oaspetii acestei partide. Cu Mladen Drijencic la carma inca din 2014, Oldenburg a aratat tot timpul a ” echipa ” . Totusi, din informatiile mele, sunt ceva probleme de vestiar la trupa din Germania. Jucatorii au unele neintelegeri intre ei pe care antrenorul nu a reusit sa le rezolve pana in momentul de fata.

Sezonul este lung, problemele se pot rezolva dupa o serie mai buna de meciuri. Spre deosebire de Braunschweig, oaspetii stau mult mai bine la capitolul ” oameni mari “. Il au sub panou pe Rasid Mahalbasic. Impreuna cu Nathan Boothe ( foto jos ) fac o echipa de exceptie.

Nathan Boothe EWE
Bundesliga baschetbalistica in prim plan – Nathan Boothe poate fi arma secreta a celor de la EWE 

Conform surselor pe care le-am mai gasit, vor juca run&gun si vor incerca sa fie mai rapid decat adversarul sau de astazi. Se vor baza foarte mult pe jocul individual si vor incerca mult pick&roll si pick&pop.

Concluzii

Ma astept la un meci bun din partea ambelor echipe. Mi-e greu sa cred ca Oldenburg va ramane datoare dupa meciul de Cupa din urma cu doar cateva saptamani. Totodata, deloc de neglijat problemele de vestiar. De asemenea, ambele echipe au acelasi ritm de joc : rapid, tranzitie rapida din punct de vedere ofensiv.

In aceste conditii, ma astept la un meci cu puncte multe. Peste 171.5 puncte la 1.77 este linia oferita de Betano pentru acest meci si pare o linie mai mult decat decenta.

Pariaza acum la Betano cu un SUPER BONUS la prima ta depunere !