Ce trebuie sa faci daca ai primit Notificare de la ANAF pentru pariuri online!

Deciziile de Impunere pentru retragerile din 2017 sunt pe mail! Afla cum si pana cand poti plati!

Ce trebuie sa faci daca ai primit Notificare de la ANAF pentru pariuri online!

Nu ai depus Declaratia Unica (fosta 212) privind retragerile din 2017? Iata ce trebuie sa faci!

Ai uitat sau pur si simplu nu stiai ca trebuie sa platesti impozit pentru castigurile realizate la pariuri, cazino sau poker online? Daca ai retras bani din jocuri de noroc online in 2017, trebuia sa depui Declaratia Unica la ANAF pana pe data de 31 iulie 2018. In cazul in care nu ai facut acest lucru, ai primit probabil, sau urmeaza sa primesti, o hartie de la ANAF (cum este cea din imagine) in care esti anuntat ca ai realizat venituri din jocuri de noroc si nu ai depus Declaratia Unica pentru perioada 2017.

Ce trebuie sa faci daca ai primit Notificare de la ANAF pentru pariuri online!

Ce urmeaza?

In cursul acestei dimineti am solicitat telefonic la ANAF lamuriri privind situatia celor care au primit aceasta notificare si iata ce am aflat:

  • Toti cei care au primit notificarea vor fi nevoiti sa depuna in urmatoarele 15 zile (de la primire) Declaratia Unica pentru veniturile realizate in 2017
  • Daca esti la prima astfel de abatere, cel mai probabil vei primi un avertisment, asa cum se poate intelege de altfel si din Legea Preventiei (adoptata in 2018)
  • In cel mai rau caz, potrivit art.336, alin.(3) din Codul de Procedura Fiscala, vei primi o amenda cuprinsa intre 50 si 500 RON (in primele15 zile poti plati jumatate din suma). Cuantumul acestei amenzi este stabilit in functie de mai multi factori (esti sau nu la prima abatere, ce sume datorezi, cat de repede raspunzi solicitarii…etc)
  • Indiferent de sanctiunea primita, va trebui sa depui Declaratia Unica pentru 2017 si sa platesti impozitul cuvenit (1% din valoarea oricarei retrageri de pana la 66.750 RON)
  • Daca alegi sa depui Declaratia Unica la sediul ANAF (nu online, nu prin posta), trebuie sa stii ca se depune in dublu exemplar la sediul de care apartii.

AICI gasesti informatii despre modul in care poti depune Declaratia Unica, cum se depune online si codurile de identificare fiscala ale celor mai populare case de pariuri online.

Vesti bune pentru 2019

Incheiem acest material intr-un ton pozitiv, amintindu-va ca pentru retragerile online efectuate dupa data de 23 martie 2018 nu va fi nevoie sa depunem nicio declaratie in 2019, impozitul urmand sa fie retinut direct la sursa, pentru fiecare retragere in parte. Deci, fara griji in 2019, nu insa si in cazul in care ai efectuat una sau mai multe retrageri in perioada 1 ianuarie 2018 – 23 martie 2018, caz in care va trebui sa faci exact acelasi lucru care l-ai facut in 2018 pentru retragerile din 2017 – adica sa depui Declaratia Unica in termenul legal!