Colaborarea dintre Simona Halep si Darren Cahill s-a incheiat

Colaborarea dintre Simona Halep si Darren Cahill s-a incheiat

Colaborarea dintre Simona Halep si Darren Cahill s-a incheiat

Dupa ce a ratat participarea la Turneul Campioanelor 2018, din cauza unor probleme de sanatate, Simona Halep (27 de ani, numarul 1 WTA) trece printr-un nou moment dificil. Dupa o perioada fantastica de 4 ani, Darren Cahill, antrenorul australian ce a dus-o pe romanca in varful ierarhiei tenisului mondial, a decis sa nu mai continue colaborarea cu Simona in 2019. In anuntul postat vineri seara pe o retea de socializare, Darren a specificat ca motivul deciziei sale este unul de ordin familial si ca va reveni in sportul alb abia in 2020.

Ce a declarat Darren Cahill vineri pe Instagram

“Vreau să anunț că eu și Simona nu vom mai continua colaborarea în 2019 din motive familiale. După multe discuții și momente de judecată, am decis să pun capăt anilor cu peste 30 de săptămâni plecate pe drumuri și să iau o pauză de 12 luni din antrenorat. Copiii noștri încep o perioadă importantă din viața lor și vreau să le fiu alături.

Vreau să îi mulțumesc Simonei pentru 4 ani minunați. Personalitatea, etica de care dă dovadă, generozitatea și profesionalismul ei au făcut din această colaborare o adevărată plăcere. Practic, am avut un job de vis și vreau să îi mulțumesc pentru tot. Îi doresc lui Simo și echipei ei să continue pe calea succeselor și o să încerc să fiu alături pe cât pot, de la distanță.

În final, fanilor români care au arătat un sprijin incredibil fetei lor le transmit că sunt minunați. Serios. Mulțumesc că ați adoptat un mic australian pentru 4 ani”, a declarat Cahill, potrivit unui material publicat de gsp.ro.

Referitor la motivul deciziei luate de Darren, unul dintre specialistii in tenis ai cotidianului New York Times, Christopher Clarey, este de parere ca motivul pauzei luate de australian este faptul ca fiul sau Benjamin, in varsta de 18 ani, va trece in 2019 la tenisul de colegiu in SUA.

Cahill a renuntat in 2009 la un acord cu Roger Federer

Nu este pentru prima oara cand Cahill arata cat de mult inseamna familia pentru el, acesta renuntand in ultimul moment la un acord cu Roger Federer, in 2009, in urma insistentelor sotiei sale, care locuia in acea perioada in Las Vegas.