Coronavirus vs. Belarus, țara care pare “de pe altă planetă”

Coronavirus vs. Belarus

Coronavirus vs. Belarus, țara care pare “de pe altă planetă”

In contextul pandemiei de coronavirius care a afectat intreaga lume si a dat peste cap toate competițiile sportive, Belarusul pare ca este “de pe altă planetă”.

Singura țară din Europa in care se joacă fotbal, hochei si alte sporturi
harta belarus
Coronavirus vs. Belarus

O dată cu răspândirea virusului în întreagă Europă si in plină criză mondială, pe 19 martie s-a dat startul noului sezon de fotbal in Belarus.
Pana in acest moment s-au disputat deja 2 etape, toate jucându-se cu spectatori si fără restricții care sa împiedice răspândirea virusului.

În Belarus pe lângă fotbal si hocheiul este la putere.Este un sport foarte iubit pe acele meleaguri, în aceasta perioadă jucandu-se finala Campionatului de Hochei.

Care este secretul? 

Probabil va întrebați cum este posibil ca Belarusul sa sfideze acest haos si sa nu facă nimic in privința asta.
Ei bine, eu cred ca este chestie de mentalitate puțin diferită față de a altor țări, amestecată cu inconștiență si poate chiar orgoliu.
Pana la urmă are onoarea de a fi singura țară din Europa în care competițiile sportive încă se desfășoară.
Mai mult de atât fotbalul din Belarus este acum la mare căutare. 10 țări au achizitionat drepturile TV pentru meciurile din The Vysheyshaya Liga, cele mai importante fiind Rusia, Israel sau India.

Președintele Belarusului sfidează coronavirus

Conducerea țării din Belarus, în frunte cu președintele Aleksandr Lukaşenko au afirmat recent că pandemia de coronavirus este “o psihoză” şi nu ar trebui să existe panică, iar închiderea graniţelor este un “lucru stupid”, deoarece “panica ne poate afecta mai mult decât virusul în sine”. El i-a încurajat pe cetăţeni să îşi desfăşoare la fel ca până acum activităţile obişnuite.

Coronavirus vs. Belarus – Sportul, cel mai bun antivirus

Președintele Belarusul, un împătimit al hocheiul, a jucat in acest week-end un meci demonstrativ de hochei. A evoluat alături de echipa prezidențială împotriva unei echipe din regiunea Grodno.
Potrivit Agerpres, la finalul meciul președintele Lukaşenko a declarat ca: “Sportul este cel mai bun antivirus. Mai bine să mori în picioare decât să trăieşti în genunchi. Dacă mă poate împiedica ceva să joc hochei? Este posibil, însă de ce? Nu înţeleg. Nu există niciun virus aici. Vedeţi, vreunul?
Este un patinoar de hochei pe gheaţă. Este tot ceea ce e mai bun pentru sănătate. Nu există nimic mai bun decât sportul în aceste condiţii şi este cel mai bun antivirus”.

In Belarus coronavirus nu a produs nici o schimbare 

O alta declarație interesantă o face Dounar, directorul Pressball, pentru Marca. “Belarusul e încă deschis: companii, şcoli, mall-uri, aşa că este normal ca şi cele mai importante competiţii sportive; cum sunt cele din hochei, handbal şi fotbal, să-şi urmeze cursul firesc.”

Coronavirus vs. Belarus – COVID 19 “evită” Belarusul?

Cu o populație de aproximativ 9.5 milioane de locuitori, in momentul de față Belarusul nici statistic nu pare foarte afectata de COVID 19. Conform Worldometers, in Belarus sunt doar 152 de cazuri confirmate si doar un singur decedat din cauza virusului.

Sa rămânem in casă, dar sa nu uităm de sport

Se pare ca aceasta soluție luată de președintele Belarusul funcționează momentan.
Românii se văd însă  nevoiți sa rămână in casă pana ce lucrurile se vor liniști. Sa nu uitam totusi sa mai facem si puțin sport din cand in cand, fiindcă pana la proba contrarie “sportul rămâne cel mai bun antivirus”.