Cote pariuri alegeri SUA 2020

Cote pariuri alegeri SUA 2020
Citește cele mai noi informații despre șansele celor doi candidați

Cote pariuri alegeri SUA 2020. Când sunt alegerile prezidențiale în SUA? Cine va ieși președinte – Trump sau Biden?

Cote pariuri alegeri SUA 2020 – Cine va castiga ?

Marți, 3 noiembrie 2020, este ziua în care se termină procesul de votare a noului președinte al Statelor Unite ale Americii. Cetățenii americani urmează să decidă dacă republicanul Donald Trump va continua pentru încă 4 ani la Casa Albă sau dacă locul său va fi luat de democratul Joe Biden, fost vicepreședinte al SUA în mandatele lui Barack Obama.

Peste 60 de milioane de alegători și-au exprimat deja votul

Conform The Guardian, până duminică seara, cu mai bine de o săptămână inaintea ultimei zile de votare, peste 60 de milioane de americani iși exercitaseră dreptul constituțional de a-și alege președintele.

Se pare că în acest an se va înregistra o prezență record la alegeri. Conform unui studiu al Universității din Florida, voturile deja exprimate reprezintă peste 42% din totalul voturilor din 2016. Sunt și unele regiuni în care voturile exprimate devreme depășesc voturile din urmă cu 4 ani (în districtul Hays din Texas, cele 73.277 voturi din acest an sunt cu câteva sute mai multe decât în 2016).

Ce a declanșat această grabă a americanilor în a-și da votul?

Motivele care au făcut posibil acest fenomen sunt chiar actualul președinte, personalitatea sa controversată, situația sanitară, dar și modul în care Trump a abordat lupta cu pandemia de coronavirus, în care SUA a pierdut peste 228.000 de oameni din aproape 9 milioane de cazuri.

Ce șanse are Donald Trump să își păstreze funcția?

Se pare că actualul președinte, Donald Trump, este în pierdere de procente. Pe lângă multele hotărâri controversate din mandatul actual și atitudinea față de pandemie, un rol major în scăderea în sondaje l-au avut cele două dezbateri TV.

Prima dezbatere, din 29 septembrie, în care Trump a avut o abordare haotică, i-a adus un avans substanțial în sondaje lui Joe Biden. Concentrat mai mult pe politici administrative, Trump a recuperat în cea de-a doua dezbatere, desfășurată pe 22 octombrie. Totuși, sondajele imediate îl plasau la peste 10 procente în urma adversarului.

Infectarea lui Trump cu noul coronavirus a dus discuția într-o zonă care nu l-a favorizat pe acesta

Cei mai mulți dintre americani (circa 72%) consideră că acesta ar fi putut evita boala dacă ar fi purtat masca și ar fi practicat distanțarea socială, în timp ce doar 35% dintre aceștia apreciază modul în care a gestionat criza sanitară din SUA.

Deși, conform sondajelor, se pare că va avea un număr mai mic de votanți, Trump speră că se va întâmpla ca în urmă cu 4 ani, când, deși a avut cu 3 milioane de voturi mai puțin decât Hillary Clinton, a câștigat mandatul (2016) datorită sistemului electoral bazat pe numărul de electori.

Ce șanse are democratul Joe Biden?

Joe Biden a profitat din plin de vulnerabilitățile lui Donald Trump și a reușit să câștige în popularitate. Intrat în politică din 1970, acesta are suficientă experiență pentru a câștiga din voturile celor nehotărâți.

Cote pariuri alegeri SUA 2020
Statistici alegeri preezidențiale SUA 2020

Conform ultimelor sondaje, Biden are câteva procente în față în unele state în care democrații au pierdut la precedentele alegeri: Arizona, Iowa, Michigan, Minnesota, Nevada, New Hampshire, North Carolina, Pennsylvania, Virginia și Wisconsis.

Voturile deja exprimate par a fi în favoarea lui Biden

Circa o treime dintre acestea provin din cele mai populate state americane: California, Texas și Florida. Dacă cele 55 de voturi din California sunt tradițional democrate, cele 38 de voturi din Texas înclină spre republicani, dar în acest an lupta este mult mai strânsă.

cote pariuri alegeri SUA 2020Lupta se dă pentru cele 29 de voturi din Florida, fără de care specialiștii apreciază că Donald Trump nu are cum să câștige. În urma voturilor exprimate până în acest moment (5,3 milioane din cele 14 milioane din listele electorale), Joe Biden are un avans de circa 400.000 de voturi.

Cote pariuri alegeri SUA 2020

AGENȚIE / CANDIDAT

J O E   B I D E N Cote pariuri alegeri SUA 2020

D O N A L D    T R U M P Cote pariuri alegeri SUA 2020

Cote pariuri online Fortuna

 1.59

2.26

Cote pariuri online Unibet

 1.52

 2.60

Cote pariuri betano

 1.57

 2.60

cote pariuri online superbet

 1.53

 2.50

cote pariuri online Betfair

 1.44

 2.75

Cote pariuri alegeri SUA 2020 – Unde sunt cele mai bune cote?


Crezi în democratul Joe Biden? Fortuna oferă cea mai mare cotă.

Câștigă Trump un nou mandat? La Betfair ai cea mai bună cotă.

UPDATE:

Dupa ce articolul nostru a fost distribuit in spatiul online, cititorii nostri au decis sa plaseze cateva bilete cu sume impresionatente. Putin mai jos o sa vedeti cateva dintre biletele plasate. Se pare ca cineva a decis sa se bazeze pe victoria lui Donal Trump.

Bilete plasate - Alegeri SUA