Deciziile de Impunere pentru retragerile din 2017 sunt pe mail! Afla cum si pana cand poti plati!

Deciziile de Impunere pentru retragerile din 2017 sunt pe mail! Afla cum si pana cand poti plati!

Deciziile de Impunere pentru retragerile din 2017 sunt pe mail! Afla cum si pana cand poti plati!

Daca te numeri printre cei care au reusit sa depuna ONLINE Declaratia Unica privind retragerile realizate la jocuri de noroc in cursul lui 2017 (v-am explicat aici cum sa procedati), ar trebui sa fii cu ochii pe mail in aceasta perioada, deoarece Deciziile de Impunere au inceput sa fie trimise catre jucatori. In cazul in care utilizezi o singura adresa de mail, cel mai probabil nu ai ratat (sau o sa ratezi) mailul de la ANAF, insa daca ai mai multe adrese de mail, ai putea rata mailul cu deciziile de impunere. Asadar, verifica daca ai primit cumva mail de la admin.portal@mfinante.ro, chiar acum!

Ce ar trebui sa faci dupa ce primesti mailul de la admin.portal@mfinante.ro?

1.Intra pe www.anaf.ro si autentifica-te in Spatiul Privat Virtual cu datele pe care le-ai folosit la depunerea Declaratiei Unice!

2. Dupa ce introduci corect datele, vei primi un cod de siguranta (din 6 cifre) pe mail. Trece-l cu atentie in rubrica si apasa butonul AUTENTIFICARE!

3. Apasa pe categoria Mesaje si in josul paginii deschise vei vedea Deciziile de Impunere

4. Click pe butonul albastru PDF al fiecarei decizii pentru a deschide si salva documentele in computerul tau. Nu ar strica sa le imprimi pe hartie daca ai posibilitatea.

5. Calculeaza suma totala ce o ai de plata. Teoretic, angajatii ANAF iti pot spune cat ai de plata doar pe baza buletinului tau, insa nu strica sa calculezi si tu suma totala.

Desigur, daca nu esti curios cat ai de plata, poti sari peste toate aceste etape si merge direct la ghiseele ANAF, acolo unde, in mod normal, ti se va comunica suma ce o ai de plata. Zic in mod normal, deoarece nu este exclus sa dai de functionari care sa iti ceara deciziile de impunere imprimate pe hartie.

Pana cand poti plati sumele datorate? (vesti bune)

  • Data limita pana la care trebuie platita suma datorata este 30 iunie 2019 (verificati totusi ce scrie in deciziile voastre)
  • Poti plati cu 10% mai putin, daca alegi sa platesti suma integrala pana pe 15 decembrie 2018 inclusiv.

3 moduri in care poti plati suma datorata

  • La ghiseul Trezoreriei de care apartii – in numerar
  • Prin mandat postal la subunitatile Postei Romane
  • Prin carduri bancare, POS-urile instalate la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului sau în sistem online prin intermediul Sistemului National Electronic de Plati -> pe ghiseul.ro

Nu uitati ca, incepand cu 23 martie 2018, ai scapat de griji! Impozitul se retine direct la sursa, asa ca nu mai trebuie sa depui nimic pentru retragerile efectuate dupa acea data. Totusi, daca ai realizat venituri din jocuri de noroc între 1 ianuarie 2018 şi 23 martie 2018, va trebuie sa depui in 2019 Declaratie Unica pentru aceasta perioada.