Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Diverse

Este OFICIAL: 2% din cifra de afaceri impozit la pariuri in 2019

Este OFICIAL: 2% din cifra de afaceri impozit la pariuri in 2019

Premierul Viorica Dancila a anuntat noile modificari prevazute de controversata ordonanta de urgenta. Printre alte taxe ( impozit pentru banci in functie de ROBOR, impozit pe cifra de afaceri a companiilor din energie, etc) s-a decis ca toti operatorii din domeniul jocurilor de noroc (inclusiv pariurile) sa fie impozitati suplimentar cu 2%.

Desi initial se anuntase o impozitare de 10% apoi de 5% din fondurile proprii ale participantilor, iata ca cei de la gurvernare s-au razgandit si vor impozita suplimentar pariurile in 2019 cu 2% din cifra de afaceri a operatorilor.

In variantele initiale era clar ca toata industria jocurilor de noroc risca sa intre in colaps ( impozit de 10% sau 5% din rulaj), asa cum am avertizat in articolul prezentat pe site-ul nostru pe data de 18.12.2018.

Trebuie asteptat textul oficial al OUG, doamna Premier greste mult si des. Este foarte probabil ca totusi acel 2% sa fie din depozitele jucatorilor.

Un asemena impozit la prima vedere pare destul de mare si este foarte probabil sa asistam la furtuna pe piata jocurilor de noroc. De asemenea, jucatorii vor avea si ei de suferit pentru ca o parte din aceste taxe vor fi puse tot in carca lor.

 

Asteptam reactii din partea operatorilor dar si a reprezentantilor asociatiilor de profil.

Vom reveni cu actualizari.

CITESTE SI

More in Diverse