Connect with us

Diverse

FRH – Sau despre cum sa distrugi performanta – Editorial

sursa foto : gsp

Marti, 25 februarie, Consiliul de Administratie al Federatiei Romane de Handbal a hotarat sa limiteze numarul jucatorilor extracomunitari ( din afara Comunitatii Europene ) pana la un numar de 3.

O asemenea veste AFECTEAZA ENORM Dinamo Bucuresti, campioana Romaniei, echipa cu cele mai mari performante pe plan european din ultimii 5 ani, echipa neinvinsa pana la aceasta ora in Champions League.

Sursa foto : Radio Dinamo 1948

La ora aceasta, Dinamo are 8 astfel de jucatori si se vede nevoita ca pentru sezonul viitor sa renunte la 5 dintre ei!

Pe mine, ca microbist in primul rand, ma doare decizia asta. Si de multe ori prefer sa-mi las durerea-n niste randuri. Pe aceasta cale, as vrea sa ii scriu o scrisoare presedintelui Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu.

25.02.2020
Romania.

Stimate Domnule Dedu,

Nu ma cunoasteti, nu va cunosc personal. Indraznesc, totusi, sa va scriu cateva randuri pentru ca am ajuns la un prag in care sufletul nu mai vrea sa taca.

Putin imi pasa de conflictul dumneavoastra cu domnul Daniel Georgescu. Conform celor vehiculate in presa, dumneavoastra ati avut votul decisiv pentru aceasta decizie si l-ati luat ca atare.

Ati vazut cate steaguri tricolore sunt in sala ” Dinamo ” cand ” dulaii ” joaca in Velux Champions League? Nu? Sincer, nici eu nu am stat sa le numar. Stiu doar ca sunt multe. Stiu ca acei jucatori din Iran, Tunisia, Brazilia, Serbia, la final de meci, in fata galeriei dinamoviste, ei striga : ” Romania, Romania ! ”

Stiti ce mai stiu? Ca nu am facut handbal, nu am activat in handbal, am activat in alt domeniu, daca ma ajuta Doamne Doamne poate ca o sa revin unde mi-e sufletul. Dar, din pacate, mi-ati luat alinarea mea cand aveam o zi mai grea. Cand ii priveam pe dinamovisti in Champions League, imi aminteam de spiritul nostru de dac, spiritul nostru de luptator care zace-n sufletele noastre si ne e frica sa-l scoatem la suprafata de multe ori.

Nu va invinuiesc. Doar va intreb : de ce?

Sportul este cel mai bun ambasador. Cele mai mari performante se fac atunci cand o echipa, fie ea si cu 10 nationalitati, lupta sub un tel comun, lupta sub steagul aceleiasi tari : in cazul acesta ROMANIA !

Indiferent de ceea ce se va intampla, sa stiti ca ma doare. Ma doare ca am iesit cu capul in Europa, strainii ne apreciaza pentru atmosfera de vis din sala ” Dinamo ” si acum ne vom scufunda in anonimat, DIN NOU.

Mai tineti minte meciul cu Besiktas de acum cativa ani? Intamplator, am fost la acel meci, impreuna cu un turc, sustinator al acestora. Mi-a spus ca asa ceva a mai gasit doar la UNELE meciuri de la ei, de la baschet, daca vorbim de competitii in sala. ” UNELE ” !

Cu ce v-au incurcat Missaoui, Alouini, Bannour, Heidarirad, Mousavi, Campos, Shebib si Vujic?

Cu ce va incurca, de fapt?

Stiu ca nu o sa gasesc niciodata raspuns la intrebarile astea. Sunt prea mic sa le primesc in fata unui razboi si unor polite atat de mari de platit.

Pe mine baietii astia m-au facut mandru ca-s roman. Prin Dinamo, in ultimii ani, au reprezentat tara in Champions League si au facut-o extrem de bine.

Doare.

Razvan Sipos.

CITESTE SI

More in Diverse