Connect with us
88 rotiri gratuite 888
88 rotiri gratuite 888
Superbet Super PROMO

Super Prono de Mondial la Superbet

888 Free

88 Rotiri Gratuite, fara depunere!

+ 150 lei Freebet + 50 lei Bonus la Poker

previous arrow
next arrow

Diverse

Schimbări importante in regulamentul de fotbal din 2020 

Schimbări importante in regulamentul de fotbal din 2020 

Sambata acesta s-au votat de catre IFAB, forul care se ocupa de regulamentele din fotbal, mai multe reguli noi care se vor introduce in fotbal la nivel mondial.

Iata mai jos care sunt cel mai importante modificari:

  • un gol înscris direct cu mâna sau cu braţul, chiar şi involuntar, va fi anulat. Aceeşi măsură va fi luată şi în cazul unui gol reuşit de un jucător care a obţinut controlul mingii cu mâna sau braţul chiar şi întâmplător.
  • la loviturile de la 11 metri, portarii nu vor mai fi obligaţi să stea cu ambele picioare pe linia porţii. E absolut necesar ca măcar unul dintre picioare să atingă linia porţii, altfel arbitrul poate decide repetarea loviurii de pedeapsă.
  • la o lovitură liberă, niciun jucător de la echipa adversă nu mai poate să stea în preajma zidului, distanţa minimă fiind de un metru.
  • un jucător schimbat nu va mai fi nevoit să mai vină pe linia mediană, de la centrul terenului, ci va trebui să părăsească terenul pe la cea apropiată linie de margine.
  • în timpul meciului, în cazul în care balonul se loveşte de arbitru, în anumite circumstanţe, se va putea acorda „minge de arbitru”.
  • dispare mingea de arbitru. Posesia va reveni echipei la minge în momentul întreruperii jocului, cu adversarul la cel puţin patru metri. Dacă arbitul provoacă un gol, o pasă de gol sau o întrerupere a unei acţiuni de atac acesta trebuie să fluiere „indirectă”.
  • se introduc avertismentele şi pentru antrenorii care protestează. La cumul de cartonaşe intervine suspendarea.
  • echipa care suferă un fault sancţionabil cu cartonaş are voie să bată lovitura liberă fără a mai aştepta fluierul arbitrului, putând să îşi surprindă astfel adversarul.

Sursa foto: sportescu.ro

More in Diverse