Finala mica – Cota mare ? Handbal de la Razvan – 22.05.2019

Lucian Ignat in meciul de handbal masculin dintre AHC Potaissa Turda si Valur (Islanda), din cadrul mansei retur a semifinalei EHC Challenge Cup, disputat in Sala Sporturilor “Gheorghe Baritiu” din Turda, duminica 30 aprilie 2017. © FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro

Dupa ce in meciul tur al finalei mici cei de la CSM si-au odihnit mare parte din titulari in vedea castigarii trofeului european cu Madeira, de data aceasta trebuie sa egaleze situatia de la Turda pentru a mai spera la locul 3 la finalul campionatului.

Vor reusi asta?
Ei bine…

1. De vazut daca euforia castigarii trofeului s-a dus. Dupa un sezon total ratat in campionat, avand in vedere bugetul si lotul acestora, castigarea unui trofeu european, fie el si de mana a 3-a, a mai spalat din ce nu s-a reusit in campionat.
2. Turda a tratat meciul cu totala seriozitate in meciul tur si au avut avans mare la pauza, pe parcurs, reducand motoarele, antrenorul Horatiu Gal facand din aceasta finala un adevarat obiectiv declarat : castigarea ei.
3. Forma din deplasare a CSM-ului este foarte proasta, acestia au ” reusit ” mai multe infrangeri decat victorii in ultimele 10 meciuri.
4. Motivatia mai mare este clar la Turda. O medalie de bronz in micutul oras ardelean ar fi incununarea unui sezon bun i-as spune, un sezon in care principalele favorite la trofeu erau Dinamo, HCDS, CSM si poate Steaua.
5. Din ultimele informatii, Santos si Tioumentsev sunt accidentati si nu vor evolua in aceasta partida.
6. Cota este intr-o continua scadere. Au pornit de la 1.95, acum este la 1.80 la Betfair. Gazdele vor evolua in fata unei sali pline, unei sali ostile, deloc prietenoase pentru CSM daca ne uitam la ultimele meciuri ale bucurestenilor in Transilvania.