Connect with us

Ghid Pariuri

Ce inseamna Handicap la pariuri

Tu stiai ce inseamna pariul de tip handicap?

Ce inseamna Handicap la pariuri

Ofertele caselor de pariuri au devenit tot mai vaste, iar pietele de pariere se diversifica pe an ce trece. Daca la inceputul anilor 2000 puteam paria doar soliste si eventual goluri, ei bine, acum avem sute de alegeri. De la interval de goluri, la cornere, handicapuri, suturi pe poarta si diverse pariuri speciale. Astazi vom aborda Handicapul la pariuri, un termen destul de confuz pentru multi pariori incepatori.

Pentru inceput trebuie sa lamurim faptul ca exista 2 categorii de handicapuri:

 • handicap european
 • handicap asiatic

Vom incepe cu prima categorie, care este mult mai simpla. Handicapul european este cel comun pe care il gasim la toate casele offline (inchise in prezent), dar si la majoritatea online. Exista 6 variante de handicapuri europene si vom lua spre exemplu un meci fictive: Echipa A vs Echipa B.

Ce inseamna Handicap la pariuri

 • HANDICAP 1 – pentru a fi declarat castigator pariul, Echipa A trebuie sa castige la minim 2 goluri diferenta (spre exemplu 2-0, 3-1, 3-0 etc.)
 • HANDICAP X – pentru a putea fi declarat castigator pariul, echipa A are nevoie de o victorie la un gol diferenta (trebuie sa intelegem ca “scorul” in aceste pariuri porneste de la 1-0 pentru echipa B)
 • HANDICAP 2 – Echipa B trebuie sa castige sau sa obtina o remiza, pentru a putea fi castigator pariul. In cazul in care echipa A castiga, pariul nostru este pierzator
 • HANDICAP 1X – Echipa A trebuie sa castige, indiferent de scor, pentru a putea fi declarat castigator pariul
 • HANDICAP X2 – Aici sunt sanse mai mari de castig, fapt pentru care si cotele sunt mai mici. Pentru a fi pierdut pariul, Echipa A trebuie sa castige la minim 2 goluri diferenta. La un success al lor la un gol, la un egal sau la o victorie a Echipei B, atunci pariul este declarat castigator.
 • HANDICAP 12 – Este ultimul si poate cel mai complicat. Exista o singura varianta in care pariul este pierzator: victoria Echipei A la un gol diferenta

Ei bine, daca am inteles Ce inseamna Handicap la pariuri in varianta europeana, haideti sa trecem la cele asiatice, mult mai dificile. Diferenta principala intre cele doua, este faptul ca la cele asiatice mizele se pot returna. Acest tip de handicap il putem gasi la mai toate agentiile de pariuri online. O agentie ce sta excelent la capitolul pariurilor de tip handicap (si nu numai) este BETANO (Licenta nr. 1170664W000663 emisă de ONJN, valabilă până pe 30.01.2027).

PARIAZA la BETANO cu 500 RON BONUS

Vom lua din nou exemplul echipelor A si B, pentru o mai buna intelegere.

 • Handicap 0 – pariul e castigator daca echipa pe care ai pariat se impune. In cazul remizei miza este returnata, iar daca echipa adversa castiga, pariul este pierdut.
 • Handicap 0.25 – pariul e castigator daca echipa pe care ai pariat se impune. In cazul remizei se returneaza o jumatate de miza, iar daca echipa adversa castiga, pariul este pierdut.
 • Handicap 0.5 – pariul e castigator, atunci cand echipa pe care pariezi se impune sau face egal. Daca echipa adversa castiga, pariul este pierdut.
 • Handicap 0.75 – pariul e castigator, atunci cand echipa pe care pariezi se impune sau face egal. In cazul in care pierde la un gol, ti se returneaza jumatate miza, iar daca pierde la mai mult de un gol diferenta, atunci pariul este pierzator. Acest tip de pariu e folosit de obicei la echipele mici, atunci cand pornesc clar cu sansa a doua (spre exemplu Leganes vs Real Madrid).
 • Handicap -1 – este asemanator cu handicapul classic. Pentru a castiga, echipa pe care pariezi trebuie sa se impuna la doua goluri diferenta. Diferenta consta in faptul in care echipa ta castiga doar la un gol, miza se ramburseaza.
 • Handicap – 1.5 – e una din cele mai populare linii de pariere pe piata handicapurilor asiatice. Atunci echipa pe care pariezi trebuie sa se impuna la minm doua goluri diferenta, altfel pariul este pierdut. Vedem asadar ca acest -1.5 este identic cu handicapul clasic, European.

Daca reusesti sa iti faci o idee despre variantele de mai sus, ei bine probabil vei intelege orice linie alternativa de handicap Asiatic. Exista diferite piete si cel mai probabil acestea se vor multiplica in anii ce urmeaza. Mai putem aminti aici -1.75, -2, -2.25, -2.5 etc.

La ce sporturi poti paria pe handicap?

Evident, fotbalul este principalul sport pentru care opteaza lumea. Ai fi surprins insa de cate variante mai exista, acest tip de pariu fiind valabil pentru o gama variata de sporturi. Asadar, daca ai inteles Ce inseamna Handicap la pariuri, poti lua in calcul urmatoarele sporturi pentru acest tip de pariuri:

Tenisul este un alt sport “exploatat” de catre pariori pentru pariurile handicap.

Deseori, atunci cand cotele sunt infime pentru solisti, acestia decid sa parieze pe handicapuri la game-uri sau seturi. Baseball-ul este un alt exemplu, acolo unde handicapul se raporteaza la linia de “run-uri”. Aici, se pariaza pe diferenta de run-uri dintre cele doua formatii.

Deschide acum un cont online pentru a paria pe o gama larga de sporturi

In baschet si hochei, lucrurile sunt simple, la fel ca la fotbal. Poti paria pe diferenta de puncte respectiv goluri la care castiga una din cele doua echipe. La fel ne putem raporta si la un sport mai putin popular printre pariori – polo.

Ca o concluzie, handicapurile asiatice par mai dificile, insa reprezinta o varianta optima de pariere pentru cei experimentati. Cotele sunt mult mai bune, iar variantele de rambursare constituie un avantaj important.

Daca articolul „Ce inseamna Handicap la pariuri” te-a ajutat sa intelegi aceasta ramura importanta a pariurilor, nu uita sa il distribui si prietenilor cu care imparti aceasta pasiune.

CITESTE SI

More in Ghid Pariuri