Connect with us

Ghid Pariuri

Cele mai bune strategii la pariuri: Martingale

Martringale este una din cele mai celebre strategii de pariuri

Cele mai bune strategii la pariuri: Martingale

Lumea jocurilor de noroc a fost mereu o provocare pentru o parte importanta dintre pariorii. In decursul timpului au aparut tot felul de strategii menite sa aduca profit celor care le urmeaza pas cu pas. Strategiile in pariuri sportive si cazino nu garanteaza castiguri (in caz contrar, nu ar mai exista operatori de gambling), insa te pot ajuta sa cresti sansele de castig.

Martingale este una din cele mai populare si simple strategii de acest gen, astfel ca in cadrul acestui material vom vorbi despre ea.

 • Ce este Martingale
 • Strategia de baza
 • Avantaje si dezavantaje
 • Tipuri de pariuri pe care poti utilizata Martingale

Ce este Martingale?

Lumea jocurilor de noroc dateaza de mii de ani. Primele jocuri au aparut cu foarte mult timp in urma, asadar era normal ca trecerea timpului sa aduca tot felul de calcule. Asa a aparut si Martingale, o strategie veche de 300 de ani. Paul Pierre Levy este matematicianul francez care in secolul XVIII-lea a implementat aceasta teorie. Urmand niste pasi si reguli simple, este considerata o strategie perfecta pentru a fi aplicata in pariurile sportive.

Jocul de ruleta, pentru care v-am pregatit si noi un ghid de pariere, este tocmai unul potrivit pentru a pune in aplicare strategia Martingale. Aceasta consta in alegerea unui pariu pe o cota minima de 2.00, fie alcatuita dintr-un evenimente sau mai multe. Dupa fiecare pariu necastigator, miza din acel moment se dubleaza, motiv pentru care banca trebuie sa fie una substantiala pentru a putea duce cu bine la capat aceasta strategie.

Strategii la pariuri: Martingale – baze + exemplu

Cap si pajura poate va suna cunoscut, el fiind primul joc pe care s-a pus in practica strategia Martingale. S-a intamplat lucrul acesta in secolul  XVIII, dar odata cu trecerea timpului ea a fost pusa la punct si implementata in pariurile sportive si jocul de ruleta. Principiul de baza al strategiei presupune mizarea unei sume fixe pe cota de cel putin 2.00, cu dublarea mizei pentru urmatorul pariu, daca cel anterior este pierzator.

Pentru o buna desfasurare a strategiei este nevoie ca reguli de baza sa fie urmate cu sfintenie. Bugetul este unul foarte important pentru a putea sa acoperi o serie de mai multe evenimente necastigatoare. In exemplul de mai jos noi ne-am raportat la miza initiala de 10 RON, pentru o mai buna intelegere a strategiei Martingale.

Iti poti calcula lucrul acesta foarte simplu. Pentru a putea sustine strategia Martingale la pariuri sportive minim 5 pasi ai nevoie de 310 RON, bani care sunt distribuiti dupa urmatoarea schema:

 1. 10 RON
 2. 20 RON (dublul sumei folosite la primul pas)
 3. 40 RON (dublul sumei folosite la pasul al doilea)
 4. 80 RON (dublul sumei folosite la pasul al treilea)
 5. 160 RON (dublul sumei folosite la pasul al patrulea)

TOTAL SUMA = 310 RON

Exemplu
 • Pariem 10 RON pe egalitate (X) in meciul Manchester City vs Liverpool si pariul este pierdut.
 • Pariem 20 RON pe egalitate (X) in meciul dintre Manchester City si Arsenal si pariul este pierdut.
 • Pariem 40 RON pe egalitate (X) in meciul dintre Manchester United si Manchester City, iar pariul este pierdut.
 • Pariem 80 RON pe egalitate (X) in meciul dintre Manchester City si Chelsea, iar pariul este pierdut.
 • Pariem 160 RON pe egalitate (X) in meciul dintre Tottenham si Manchester City, iar pariul este castigator.

Asadar, calculul este foarte simplu. Am investit in total 310 RON pe cota de cel putin 3.00 si am castigat la pasul al 5-lea. Lucrul acesta ne aduce un castig de 480 RON, deci un profit de 170 RON, daca pariul pe egalitate este cotat in medie cu 3.00.

Strategii la pariuri: Martingale – avantaje si dezvantaje

Asa cum se intampla la toate strategiile la pariuri, exista riscuri pe care ti le poti asuma, dar si lucruri mai putin bune de care poti sa te lovesti. Am enumerat si noi o parte dintre ele si le-am pus in doua categorii: avantaje si dezavantaje.

Avantaje

 • Adoptarea in mai multe sporturi este unul dintre avantajele strategiei Martingale. Fotbal, tenis, esports, curse de cai, pariuri virtuale, toate sunt sporturi unde se poate aplica.
 • Este o strategie usor de implementat, accesibila tuturor tipurile de pariori. Depinde de fiecare ce urmareste si ce prag isi doreste sa atinga.
 • Flexibila din mai multe puncte de vedere, cateva cunostinte si o analiza atenta pot aduce castiguri mai des decat in cazul in care schimbi pariurile de la o zi la alta.

Dezavantaje

 • Daca in alte strategii precum Easy Money bugetul nu este neaparat un factor atat de important, in Martingale balanta este exponentiala. Pornind de la doar 10 ron, ajungi in 8 pasi la una pariu total necesar de 5.120 RON si nimeni nu iti garanteaza ca vei castiga neaparat un pariu din 8 sau mai multe conescutive.
 • Daca iti doresti un venit constant urmarind aceasta strategie, atunci trebuie sa investesti timp in alegerile facute. Este o strategie care poate aduce profit pe termen lung doar daca sunt urmate regulile de baza.
 • Daca jonglezi sume mari la pariuri, tine cont de faptul ca poti fi limitat la un moment dat de agentiile de pariuri licentiate ONJN, iar strategia se va narui si vei ramane cu pierderi semnificative.

Tipuri de pariuri potrivite pentru Martingale

Putine sunt strategiile pe care le poti pune in aplicare pe toate sporturile din oferta generoasa a agentiilor online. Insa, Martingale este o exceptie, se poate aplica atat in pariuri sportive, cat si la jocul de ruleta.

Pariul pe egal este cel mai indicat atunci cand doresti sa optezi pentru aceasta strategie alegand un pariu din fotbal. De obicei cota unui asemenea pariu este 3.00, ceea ce se incadreaza perfect in sistemul Martingale.

Cele mai bune strategii la pariuri: Martingale – pariuri pe egal

Tenisul este un alt sport unde poti oricand sa gasesti un pariu care se pliaza perfect pe aceasta strategie. Unul dintre ele este cel pe castigatorul urmatorului game, in care se pariaza pe jucatorul care este la primire. Intr-un meci echilibrat cota unui astfel de pariu este de cel putin 2.00 si este disponibil atat in oferta live, cat si pre-live.

In pariurile de tip eSports avem si acolo pariuri interesante. Unul pe care puteti pune in practica sistemul Martingale este cel pe numarul de harti jucate intr-un meci. Varianta “peste” se incadreaza perfect pe schema acestei strategii, propunand in cele mai multe randuri o cota minima de 2.00.

Cele mai bune strategii la pariuri: Martingale

Martingale poate fi folosit in toate variantele de ruleta. Americana, Franceza, Europeana, 3D Roulette, cea live. Pariul pe culoare este o alternativa valabila pentru ca iti dubleaza castigul daca ghicesti urmatoarea culoare pe care cade bila in runda urmatoare.

LIGHTNING ROULETTE A REVOLUTIONAT LUMEA CAZINOURILOR

Daca ti-a placut articolul „Cele mai bune strategii la pariuri: Martingale”, nu uita sa-l distribui si prietenilor. Multumim si bafta la jocuri!

CITESTE SI

More in Ghid Pariuri