Connect with us

Ghid Pariuri

De ce trebuie sa verifici contul de pariuri online

Pentru a putea paria online, nu este suficient sa iti deschizi un cont.

De ce trebuie sa verifici contul de pariuri online – tot ce trebuie sa stii despre KYC (Know Your Customer)

Daca te-ai decis sa iti deschizi un cont online, ceea ce este dsetul de indicat in aceasta perioada, presupun ca ti-ai pus aceasta intrebare. De ce trebuie sa verifici contul de pariuri? Ei bine,  este o lege in aceasta privinta si nu e o actiune dorita neaparat doar de casa de pariuri. Astfel de lucruri sunt necesare la deschiderea unui cont online de pariuri si vom vedea imediat de ce.

De ce trebuie sa verifici contul de pariuri sau cazino online?

In primul si primul rand, este o regula perfect normala, pentru a pastra securitatea si integritatea utilizatorilor. Casele de pariuri au nevoie de o asigurare in momentul in care decizi sa iti deschizi un cont online. Mai mult decat atat, niciun operator online licentiat de ONJN in Romania nu permite accesul minorilor la pariuri sportive sau cazinouri. Asadar cu atat mai mult aceasta posibilitate este indepartata, cu cat iti verifici contul online.

betano bonus de bun venit

bonus Betano

Mai mult decat atat, bonusurile de bun venit care sunt generoase la mai toate casele de pariuri online, pot fi creditate doar pe baza verificarii. Operatorii au neovie de date exacte despre data inregistrarii si despre identitatea utilizatorilor, pentru a putea acorda ulterior aceste bonusuri.

Nu e niciun motiv real pentru care ar trebui sa ne ingrijoram, deoarece verificarea este doar o metoda de securitate. Datele tale personale sunt protejate prin lege si nu vor fi utilizate decat in scopul inregistratii si validarii contului.

Ce acte sunt necesare pentru verificarea contului?

Majoritatea caselor de pariuri au aceeasi procedura, una destul de simplificata, care nu ar trebui sa va dea batai de cap. Ai nevoie de maxim 3 documente pe care va trebui sa le atasezi in momentul verificarii. Zic maxim, pentru ca vei intalni situatii in care nu te se va cere decat actul de identitate.

  • Copie act de identitate (buletin, permis de conducere sau pasaport)
  • Dovada adresa de domiciliu – poti trimite o copie dupa o factura de curent, internet, TV, gaz, care sa fie pe numele tau si sa fie achitata in ultimele 2 luni. In cazul in care nu ai nicio facture emisa pe numele tau, poti trimite o copie dupa un extras bancar, din care sa reiese adresa de domiciliu
  • Dovada platii primului depozit

DESCHIDE CONT SI BENEFICIAZA DE UN BONUS DE 300 RON

Atentie mare, ca documentele sa fie trimise corespunzator, altfel risti ca verificarea sa nu se valideze. Pentru documente sunt acceptate fisierele de format .jpg, .jpeg, .png, .tiff, .bmp, .doc, .docx & PDF. Dimensiunea maxima acceptata este de intre 4 MB (Betano) si 10 MB (Unibet). Restul caselor de pariuri se orienteaza tot intre aceste limite, asadar ar fi bine ca fisierele sa nu depaseasca 4 MB.

ATENTIE! Toate informatiile trebuie sa fie vizibile si usor de citit, pentru ca documentele sa poata fi considerate valide!

De ce se cere CNP-ul la pariuri?

Fara CNP, este evident ca nu vei putea sa te inregistrezi la niciun operator online. De altfel, castigurile de la casele offline de pariuri se ridica tot pe baza de Cod Numeric Personal. De ce e acesta extrem de important?

inregistrare cont Betano

Ei bine, in primul rand CNP-ul releva varsta. Doar persoanele majore (ce au implinit 18 ani) au acces la pariuri sportive & cazino. Pentru a dovedi faptul ca ai varsta legala pentru aceste activitati, vei avea nevoie de CNP.

Un alt motiv important este acela al conturilor false. Operatorii online pot eradica aceasta problema cu ajutorul CNP-ului, care trebuie sa fie unic. Au existat de-a lungul timpului multe tentative de frauda, iar prin aceasta validare iti asumi unicitatea inregistrarii tale. Pe baza CNP-ului unii operatori care nu au acces pe teritoriul tarii noastre pot respinde inregistrari, asadar vedem de ce ni se cere CNP-ul la pariuri.

Ce fac daca nu pot verifica contul de pariuri?

Exista posibilitatea unor erori in sistem sau pur si simplu al unor neintelegeri. In momentul in care ai indeplinit toate conditiile de mai sus si totusi ti se respinge verificarea contului, nu trebuie sa te ingrijorezi. Toti operatorii online au atat un e-mail de contact, cat si un call center sau un live chat. Trebuie doar sa iei legatura cu casa de pariuri si sa le comunici exact problema, pentru a fi indrumat catre o buna colaborare.

Ce risti daca nu iti verifici contul in 30 de zile?

Evident, utilizatorii au si unele obligatii pe langa drepturi, iar acestea trebuie indeplinite. Singura obligatie importanta a ta este sa iti verifici contul in termen de 30 de zile. Ce se intampla daca nu o faci? Ei bine..

(Conform articolului 129 alineatul (5) din Decizia nr. 111, din data de 24 februarie 2016) In cazul in care jucatorul, in maximum 30 de zile calendaristice de la momentul alimentarii contului de jucator, nu confirma autenticitatea datelor furnizate sau se regaseşte in lista de jucatori autoexclusi sau indezirabili, organizatorul va inchide contul, iar sumele existente in cont vor fi retinute şi virate la bugetul de stat pana cel mai tarziu la data de 10 a lunii urmatoare celei in care fondurile au fost retinute.

În caz de deces in perioada de verificare a contului, sumele se restituie mostenitorilor, în conditiile legii.

Daca ti-a placut articolul „De ce trebuie sa verifici contul de pariuri”, ne poti ajuta cu un LIKE si SHARE.Multumim!

CITESTE SI

More in Ghid Pariuri