Connect with us

Ghid Pariuri Esports

Ce este Counter-Strike: Global Offensive si cum se joaca?

Ce este Counter-Strike: Global Offensive

Ce este Counter-Strike: Global Offensive

Lansat in 1999, Counter Strike a reusit sa isi castige definitiv locul in inima amatorilor de jocuri pe calculator.

Un mod al cunoscutului Half-Life, Counter-Strike face parte din gama de jocuri First Person Shooter (FPS). De-a lungul timpului s-au incercat o multime de variante, el fiind mereu dezvoltat intr-o serie de variante fata de cea initiala. S-a ajuns in acest moment cand ultima versiune a jocului este Counter-Strike: Global Offensive.

CS GO

sursa: Instagram

In decursul anilor, CS:GO a fost clasat drept fiind al treilea cel mai bine vandut joc pe platforma Steam. Acesta a generat venituri de aproximativ 67 de milioane de dolari doar pe Steam. Recent, CS:GO a atins un milion de jucatori pentru prima data in istoria jocului.

CSGO, cel mai jucat din istorie

Valve Corporation a facut in 1999 ceea ce avea sa devina cel mai jucat FPS din istorie. Acest lucru s-a putut intamplat si datorita adaptarii la fiecare schimbare de generatie a jocului. Au fost mai multe variante dezvoltate, printre care versiunile 1.3, 1.4, 1.5 si 1.6 de Counter-Strike. Condition Zero si Counter-Strike: Source au fost si ele tentative nu atatd de reusite precum ultima. CS:GO a reusit sa castige multi adepti, ceea ce face sa fie unul dintre cele mai urmarite jocuri pe platformele de streaming.

ce este CS GO

sursa: Instagram

Global Offensive este popular datorita fenomenului care s-a creat in jurul sau. Climatul este unul favorabil, s-au creat ligi profesioniste care se infrunta intre ele pe intreg mapamondul. Anual sunt dueluri atat online, cat si offline, intre echipe din America de Sud, China, America de Nord, Europa, Oceania sau Asia.

Poti paria pe meciurile de Global Offensive

Afluenta de public a facut implicarea unor sponsori importanti in lumea aceasta a Counter-Strike-ului. Acest lucru a dus la mentinerea unul climat favorabil performantei si la crearea unor ligi unde cele mai bune echipe se intrec dupa niste reguli foate bine puse la punct. Drept urmare, ESL, Dreamhack sunt doar cateva dintre competitiile cele mai importante din calendarul anual.

Casele de pariuri licentiate ONJN in Romania au introdus meciuri din acest ligi si nu numai in ofertele lor. Calificarile pentru Major sau ligile regionale sunt meciuri pe care adeptii pariurilor online pot paria atat live, cat si pre-live. Oferta Esports este una vasta si reprezinta o alternativa interesanta la pariurile sportive.

Top agentii online care ofera pariuri eSports

UNIBET

BETANO

NETBET

BETFAIR

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Cum se joaca CS:GO

CS:GO face parte din familia de jocuri First Person Shooter. Asta inseamna ca pe ecranul de joc este desfasurata imaginea pe care un tragator o are in fata. In functie de performantele sale pe timpul unei rundei primeste o recompensa pe baza careia va putea cumpara arme de calibru diferit, utilitati, armuri.

Nivelul profesionist pe care se poate paria implica o serie de reguli. Un meci de Counter-Strike: Global Offensive aduce fata in fata doua echipe alcatuite din cinci jucatori, repartizate intr-o echipa de teroristi si de politisti. Rolul teroristilor este sa ajunga in cele doua zone ale unei harti unde se poate planta bomba. In acelasi timp, politistii trebuie sa faca ce le sta in putinta sa respinga aceste incercari ale adversarilor sau daca bomba este plantata, sa reuseasca sa o dezamorseze intr-un timp util (in mai putin de 30 de secunde).

In functie si de importanta competitiei un meci este decis dupa ce o echipa isi invinge adversarul intr-o harta, in doua sau in trei.

Organizatii de top rezista de ani buni

unibet pariuri eSportsNatus Vincere si Astralis sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute organizatii de Esports din intreaga lume. Gamerii cunosc foarte bine aceste echipe, care se intrec pentru a castiga inima celor care urmaresc concursurile de acest fel. Chiar la inceputul lunii martie 2020, Na Vi a reusit sa isi intreaca adversara si sa devina numarul 1 in lume.

Este pentru prima data in ultimele patru luni cand Astralis este detronata din fruntea claasmentului celor mai bune echipe de CS:GO ale momentului. Nu este pentru prima oara cand reuseste sa faca asta. Prima oara a devenit lider mondial in aprilie 2016.

Clasamentul mondial in luna martie 2020

  • Natus Vincere (853 puncte)
  • Astralis (847 puncte)
  • Mousesports (639 puncte)
  • G2 (634 puncte)
  • Liquid (577 puncte)

Fnatic – prima castigatoarea a unui turneu important

Fondara in vara anului 2004, Fnatic este una dintre cele mai vechi organizatii de jocuri electronice din lume. Ea a fost una dintre cele mai bune echipe de la Counter-Strike 1.6. La un an de la infiintare, aceasta a reusit sa castige Cyberathlete Professional League (CPL), una dintre cele mai cunoscute competitii la timpul respectiv.

Cand Fnatic a decis sa faca un pas in lumea Counter-Strike: Global Offensive, aceasta a devenit una dintre echipele de top din fenomen. Din nou au confirmat foarte repede, Fnatic fiind echipa care a intrat in istoria sportului electronic ca invingatoare in prima competitie importanta a CS:GO-ului.

Jonatan „Devilwalk” Lundberg

Jesper „JW” Wecksell

Robin „flusha” Ronnquist

Markus „pronax” Wallsten

Andreas „schneider” Lindberg

Avand in componenta jucatori exclusivi suedezi, Fnatic reusea sa o invinga pe Ninja in Pyjamas. A fost un duel 100 % al jucatorilor de CS:GO din Suedia pe care cArn & co. l-au castigat cu 2-1 la harti.

Ninjas in Pyjamas vs Fnatic 14-16 (dust 2)

Ninjas in Pyjamas vs Fnatic 16-14 (inferno)

Ninjas in Pyjamas vs Fnatic 2-16 (train)

Daca ti-a placut articolul “Ce este Counter-Strike: Global Offensive si cum se joaca?” nu uita sa dai un share prietenilor.

CITESTE SI

More in Ghid Pariuri Esports