Liga Campionilor – prea mici pentru un fotbal nu asa de mare

Liga Campionilor – prea mici pentru un fotbal nu asa de mare

CFR Cluj, campiona Romaniei la Fotbal, a debutat aseara in  Liga Campionilor cu o infrangere pe propriul teren in fata suedezilor de la Malmo. Golul marcat de Strandberg in minutul 45 a fost suficient pentru ca oaspetii sa ia o optiune clara pentru calificarea in turul III preliminar.

Optimismul manifestat de clujeni inainte de startul partidei, nu a gasit confirmare in teren. Desi ocupa abia locul sase in campionatul Suediei, Malmo a controlat jocul de la un capat la altul. Daca cineva ar consulta caseta tehnica a meciului si-ar putea inchipui ca meciul a fost unul echilibrat, in care ambele echipe aveau sansa sa castige. In fapt, clujenii nu au lasat impresia ca ar putea marca decat printr-o mare eroare a adversarilor. Cum aceasta a venit din partea lui Arlauskis, care a scapat in plasa mingea sutata slab de Strandberg, campionii Romaniei au nevoie de un meci foarte bun in Suedia pentru a putea spera la calificare.

Liga Campionilor – interzisa romanilor?

Meciul CFR-ului cu suedezii a aratat clar de ce echipele romanesti nu reusesc sa ajunga in grupele Champions League. Cand nu reusesti sa sutezi pe spatiul portii adverse in 90 de minute, iar ideea ta de faza ofensiva este, vorba lui Hagi, ,,lunga si pe-a doua”, nu poti emite pretentii nici macar in fata unei echipe de calibrul lui Malmo, care, desi nu are jucatori foarte tehnici, joaca un fotbal corect, atletic, organizat si, mai ales, pregatit de la cabine.

Senzatia in timpul meciului era ca romanii sunt dezorientati, pierduti in dreptunghiul verde, pe cand suedezii stiau ce au de facut. Parca nici golul nu a fost intamplator, repetatele suturi de la distanta, cu pamantul, fiind, probabil, o recomandare a tehnicianului Uwe Rosler, care a sesizat dificultati ale portarului nostru.

Venit la CFR sa inlocuiasca un antrenor ultradefensiv, Dan Petrescu,  Edi Iordanescu nu poate sa rupa echipa din automatismele create de ,,Bursuc”. In cele trei meciuri disputate in acest sezon, acesta a inceput cu titularii incontestabili de pe vremea predecesorului sau. Jucatorii transferati in aceasta vara pentru Liga Campionilor urmeaza, probabil, sa fie utilizati in playoff-ul campionatului.

Senzatia lasata de CFR Cluj in debutul acestui sezon este aceea a unei echipe ,,prafuite”. Sa speram ca Edi Iordanescu va gasi solutii care sa anime jocul clujenilor pana la returul din Suedia. Asta pentru ca o calificare miraculoasa in urma unui joc ,,la alibi”, ca pana acum, nu ne-ar da speranta la o echipa romaneasca in grupele Champions League.