Meciul zilei la CM U19 de Baschet Masculin – 02.07.2019

Sunt orgolii uriase in acest meci. Doua generatii care, cu siguranta, vor avea un cuvant important de spus in ceea ce va urma pentru fiecare tara in parte.

Daca despre Franta am vorbit intr-o analiza precedenta si am stabilit deja ca are un super lot, jucatori foarte atletici, jucatori care provin dintr-o scoala franceza de exceptie, vom vorbi azi mai mult despre sarbi.

La fel ca si francezii care joaca in campionatul lor, nu doar stau pe banca, sarbii vin aici cu un lot extrem, extrem de puternic. Dupa cum ziceam si intr-o analiza precedenta, sunt principalii favoriti la finala ( dupa Sua, bineinteles) , alaturi de Serbia. Grecia nu m-a convins, momentan, au tot timpul din lume s-o faca, totusi.

In primul rand, talia este de partea sarbilor. 2.01 este media sarbilor ca si inaltime, lucru care poate conta destul de mult. Filip Petrusev vine de la Gonzaga, in rest, sarbii vin aici cu o echipa care joaca pentru cluburi care chiar pun accent pe tineri si dezvoltarea acestora : Partizan, Mega Bamax, FMP sau Dynamic.

Atentie mare la SG-ul lui Partizan, Uros Trifunovic. Daca-l vezi pe strada probabil nu ai da 2 bani pe el. Insa, pe parchet, are o mana fabuloasa.

Interesant este ca Petrusev a jucat cel mai bine la acest turneu final. 23 de puncte contra lui Puerto Rico, 23 contra Chinei.

Long story se transforma in short story. Cu tot lotul valid de ambele parti, Serbia o invingea pe Franta cu 85-72 in urma cu mai putin de o luna.

Sarbii au demonstrat tot timpul ca pot apasa pe acceleratie atunci cand au nevoie si cu siguranta au o echipa mai matura decat a francezilor.

DAR (!) ..deloc de neglijat echipa Frantei. Pana acum, pana la ora asta, echipa din Hexagon a aratat mai bine decat Serbia. Si cum forma de moment conteaza enorm, nu voi miza pe o victorie a sarbilor insa voi miza pe punctele acestora pentru a evita un risc suplimentar la Superbet.

Bineinteles, Serbia poate castiga cu un 77-71 si atunci riscul suplimentar nu mai are niciun argument ” legal ” .

Franta comite de multe ori faulturi prostesti si asta se poate vedea intr-un meci cu Serbia.
8/10