Connect with us
500 lei pentru jucatorii noi Superbet Gnttips

Baschet

Ponturi baschet : Clujul cauta o noua victorie – 12.12.2020

Patrick Richard U BT Cluj

Ponturi baschet : Clujul cauta o noua victorie – 12.12.2020

Salutari,

U BT Cluj-Napoca joaca astazi, 12.12.2020, in Polivalenta clujeana impotriva lui CSA Steaua. Dupa succesul de ieri putin surprinzator in fata Voluntariului, U BT cauta o noua victorie.

O mini-surpriza in fata Voluntariului

Ieri am asistat la o prima semi-surpriza a campionatului. U BT Cluj, fara Tarolis si Stipanovic ( principalii pivoti ) au reusit sa castige in fata Voluntariului la care a lipsit doar Vlad Moldoveanu.

Sunt cateva lucruri de notat dupa victoria de ieri. Nu vreau sa le fur din meritele clujenilor insa ofensiva Voluntariului cred ca a aratat cel mai rau din acest sezon. Da, stiu, a fost prima etapa doar insa cu siguranta nu o vom mai vedea pe Voluntari abia sa depaseasca 60 de puncte.

In continuare Universitatea este lipsita de pivoti. De acest lucru nu a putut profita Voluntari. Santa este un pivot bun, isi face treaba insa sub Stipanovic si Tarolis ( Tarolis care poate fi folosit chiar si pe 3 sau 4 ).

Steaua arata bine

Recunosc, am fost unul dintre spectatorii care il huleau pe Burlacu la fiecare meci pe care acestia il aveau la Mures sau, mai tarziu, la Cluj cat timp am fost in facultate. Un jucator genial insa extrem de enervant pentru adversar si public pe care il intarata oricand avea ocazia.

Acum, pe banca tehnica a Stelei, la al 2-lea sezon, lucrurile se misca bine pentru trupa lui Burlacu ( foto jos ). Au reusit sa o invinga pe Voluntari la capatul unui meci extrem de disputat in timp ce in sezonul trecut au avut niste prestatii remarcabile pe ici-colo.

Catalin Burlacu Steaua

Ponturi baschet : Clujul cauta o noua victorie – 12.12.2020 — Catalin Burlacu este un antrenor promitator

Echipa tip pentru Burlacu pare a fi o echipa rapida si atletica. Pune accent foarte mult pe rapiditatea cu care circula mingea si ca jucatorii sai sa lupte pentru fiecare minge, fie ca vorbim de recuperari defensive, fie ca vorbim de cele ofensive.

Concluzii

Nu ma asteptam ca U BT sa castige in aceasta formula in fata Voluntariului. Nu neg, au jucatori foarte buni in continuare : Guzman, Richard sau Vargas sunt 3 dintre ei. Insa, la momentul actual, m-as mira ca U BT sa poata tine acelasi ritm.

Cu riscul de a ma repeta, fara a le lua din merite, ieri, la victoria acestora, a contribuit si prestatia extraordinar de slaba din punct de vedere ofensiv a Voluntariului.

La momentul actual, Clujul fara Stipanovic, Kuti si Tarolis mi se pare inferioara Stelei. Totusi, faptul ca joaca pe teren propriu mai echilibreaza putin din acest lucru.

Catalin Burlacu are o ambitie suplimentara oricand va juca la Cluj. Daca reuseste sa le insufle aceasta atitudine de invingator celor de pe parchet, cred ca Steaua porneste favorita aici.

Sa nu uitam de romanii de la Steaua care pot face oricand diferenta : Andrei Mandache, Titus Nicoara, Radu Virna sau Alex Coconea.

Nu cred ca Clujul va mai avea misiunea usoara de ieri. Cred ca Steaua va da o replica solida. Va recomand sa jucati acest pronostic la Superbet. Vad un meci strans. Nu exclud niciodata varianta de egal. Desi sunt sanse infime pentru egal, prefer sa nu risc(am). 

La Superbet, daca meciul se termina spre exemplu 72-72 si avem un handicap de 2 puncte cu + pe o echipa, am castigat. In rest, la alte case, pronosticul ar ” continua ” si in prelungiri.

 

CITESTE SI

More in Baschet