Connect with us

Meciul zilei

Ponturi baschet : CSU Sibiu – Besiktas – 28.01.2021

Besiktas vs Sibiu

Ponturi baschet : CSU Sibiu – Besiktas – 28.01.2021

Inca de la inceput vreau sa salut victoriile echipelor romanesti din FIBA Europe Cup. Pe rand, Sibiul si Oradea au inceput grupa din care fac parte impreuna cu victorii, una mai importanta decat cealalta. Astfel, cu doua victorii din doua posibile, baschetul romanesc ” respira ”.

Fanii lui Besiktas au reactionat dupa infrangerea cu Oradea

Orgoliul si ego-ul turcilor e imens. Au o mandrie aparte, sunt foarte patrioti. Totusi, acest patriotism duce in fanatism de multe ori, din pacate. Asadar, turcii nu concep sa nu castige astazi contra Sibiului. Doua infrangeri consecutive cu echipe din Romania ar fi prea mult pentru acestia.

Au primit un dus rece contra Oradiei si au fost facuti in toate felurile de catre fanii lor. Desi sunt cea mai in forma echipa din Turcia, suporterii nu au putut concepe cum o echipa care recent batea pe Fener poate pierdea cu o ” necunoscuta ” din Romania.

Astfel, o echipa net superioara individual Oradiei s-a vazut invinsa datorita unui joc colectiv de exceptie. Nu cred ca BJK poate face doua meciuri atat de proaste la rand. Oradea a jucat fantastic. A avut in Zekovic un baschetbalist de milioane insa inca o infrangere aici sau o prestatie semi-palida in ofensiva ( multe din punctele turcilor au venit in ultimele secunde de joc ) ar insemna distrugerea tuturor lucrurilor bune facute in campionat.

CSU Sibiu nu a avut nicio problema cu Balkan Botevgrad

Pe plan sentimental ma bucur. Nu o ascund, Sibiul este, probabil, echipa de care sunt cel mai legat la ora asta din LNBM. Pentru suporteri, pentru antrenor, pentru cum traieste orasul acela baschet.

Departe de suporterii care o impingeau spre victorii in meciuri de 50-50, ma asteptam ca Sibiul sa nu inceapa atat de bine campionatul. Nu doar ca l-au inceput insa nu a avut probleme cu Balkan, 88-75. Asta s-a datorat in special lui Philmore si Cooper insa nici prestatia romanilor nu ar fi de neglijat.

Dau de un Besiktas care nu concepe sa nu castige si care, in conditii de presiune, pe teren propriu, ar trebui sa te pedepseasca.

Philmore Sibiu fans

Ponturi baschet : CSU Sibiu – Besiktas – 28.01.2021 – Reuseste Philmore sa fie decisiv din nou pentru ardeleni ?

Concluzii

Oricat de mult mi-as dori inca o victorie romaneasca in aceasta grupa, sansele mai mari sunt sa vina de la Oradea. Sper doar ca bihorenii sa ramana cu picioarele pe pamant si sa nu-i ia de sus pe bulgari, altfel, individualitatile vecinilor nostri pot fi decisive.

Revenind la acest meci, frontcourt-ul lui Besiktas este impresionant : Markell Johnson, James Blackmon si Joel Berry II sunt cei care vor sa-i pedepseasca pe romani astazi. Sa nu uitam de Alperen Sengun. Turcul are medii fantastice in campionatul Turciei. Cu 19.4 puncte, 10.3 recuperari si 2.1 pase decisive, pivotul turcilor poate fi decisiv de multe ori.

Daca Sibiul joaca acelasi baschet ( si nu vad de ce ai schimba strategia ), vom avea parte de un meci in care Sibiul fie va da 60-65 fie se va apropia de 90, 90 +. Pentru ca altfel nu vad cum ar putea sa tina pasul cu Besiktas; trebuie sa arunce mult si sa o faca cat mai rapid. Daca intra intr-un joc lent, atacuri lungi, este jocul care le convine turcilor si am avea parte de o infrangere in aceasta partida.

Aleg sa merg pe turci. Lasand orice simpatie la o parte, Besiktas joaca acasa, cu o infrangere aici poate fi eliminata si trebuie sa marcheze cat mai mult si sa se apere cat mai bine pentru ca o eventuala victorie aici la scor sa ii ajute intr-un clasament in 3.

Cu toate ca imi doresc o victorie a Sibiului, stiu ca este greu. Mai stiu ca mi-ar conveni de minune ca Sibiul sa bata si Besiktas sa dea peste 85.5, linia pe care v-o recomand sa o jucati la Betano.

CITESTE SI

More in Meciul zilei