Connect with us

Baschet

Ponturi baschet : Partizan are doar varianta victoriei – 19-11-2020

Ponturi baschet : Partizan are doar varianta victoriei

Intr-un meci care conteaza tot pentru etapa a 6-a din EuroCup, Partizan Belgrad primeste vizita celor de la Joventut Badalona intr-un meci in care sarbii au doar varianta victoriei.

Cu 5-1 la general, Joventut poate pierde inca 3 meciuri si tot sa se califice. Insa, orice echipa mare nu va astepta pana in ultimul meci. Desi au pierdut surprinzator cu Bahcesehir chiar pe teren propriu, lucrurile trebuie sa se indrepte. De ce sa nu fie inca de acum acest lucru?

Partizan Belgrad

O echipa mare, un nume urias pentru baschetul european. A produs numeroase talente si vrea sa ajunga iarasi in Euroliga. EuroCup-ul pare un drum accesibil. Castigatoarea va evolua garantat in sezonul urmator al Euroligii. Pana acolo este drum lung. Cu 3-3 la general si cu Venetia care ii sufla in ceafa, sarbii au doar varianta victoriei.

Surprinzator, au foarte multi americani in echipa. De obicei, echipele din Serbia mizeaza pe maxim 3 jucatori de peste Ocean. Spiritul sarbesc si propria pepiniera sunt principalele chestii pe care sarbii mizeaza de regula. Astfel, in primul 5 al lui Partizan se regasesc de regula 4 americani : Paige, McIntyre, Thomas si Mosley.  Rade Zagorac este singurul sarb din primul 5. E drept, de pe banca vin jucatori ex-iugoslavi cu cifre foarte bune : Nikolic, Gordic, Velickovic sau Dangubic sunt jucatori care sunt la nivelul titularilor fara probleme.

Joventut Badalona

Cu un lot din care nu face parte vreun american, Joventut Badalona a surprins inca de la inceputul sezonului. Victorii cu granzii Spaniei, 6-3 in campionat, 5-1 in Europa si lucrurile merg foarte bine pentru trupa condusa de Carles Duran.

De altfel, infrangerea cu Bahcesehir a fost una extrem, extrem de surprinzatoare. Dar poate ca aveau nevoie de ea. Aveau nevoie de un dus rece care sa-i trezeasca. Altfel, o echipa flamanda de victorie precum Partiza o putea pedepsi la un nivel mult mai mare.

85.16 este media de puncte pe care Joventut o marcheaza in Europa. Sunt foarte eficienti la toate capitolele. Desi isi permit o infrangere pe terenul din Belgrad, sunt convins ca vor vrea sa castige. Au un avantaj enorm in spatiul de 3 secunde, acolo unde dublura de pe postul lui Birgander este Ante Tomic. ( foto jos ) De fapt, cei 2 fac un sistem de rotatie cand si cine sa inceapa titular. Insa faptul ca unul poate fi folosit pentru odihna celuilalt in timpul unui meci si acest lucru sa nu se simta pe parchet este extraordinar pentru spanioli.

Ante Tomic Joventut Badalona

Ponturi baschet : Partizan are doar varianta victoriei – Ante Tomic are o experienta enorma in spate

Concluzii

Ma surprinde putin cota pe Joventut de aproape 4 sa castige in Serbia. Desi Marcus Paige este intr-o forma extraordinara, a reusit 8 aruncari de 3 puncte in meciul cu UNICS, pe mine ma intereseaza performanta spaniolilor din punct de vedere ofensiv. Cu 85.16 puncte in medie / meci, indiferent ca Carles Duran va decide sau nu sa odihneasca 1-2 oameni de baza, linia de 75.5 puncte pe cei din Badalona suna bine.

Vorbim de o echipa care poate oricand sa castige la Belgrad. Insa, contextul actual in care Partizan are nevoie disperata de victorie in timp ce Joventut isi permite o infrangere ma face sa mizez doar pe 76 de puncte marcate sarbilor si NU pe vreun handicap sau chiar o victorie a trupei lui Duran.

Cota este de 1.60 si o puteti regasi la Betano. Nu uita, la Betano gasesti cele mai bune cote pe baschet si poti incasa UN SUPER BONUS LA PRIMA TA DEPUNERE !

CITESTE SI

More in Baschet