PBA Cup – Baschet de la Razvan – 03.07.2019

Columbian Dyip vs GlobalPort, un meci care daca se desfasura acum 2-3 luni as fi avut o favorita certa, asa, parca meciul e mai echilibrat decat o arata cotele..TEORETIC.

Ce-mi place cel mai mult la baietii astia din Filipine e ca atunci cand incerci sa cauti niste info de meci, te bucuri ca le gasesti in engleza pana cand o dau pe o filipinezo-engleza de toata frumusetea si iti bagi picioru’.

Spre exemplu, info luata de pe site-ul competitiei : ” “Sabi ko sa kanila, we just play our game this Wednesday against NorthPort, Saturday against Phoenix. We’ll see what happens. Just continue our good attitude inside, especially on our defense, and in our offense patience pa rin,” Cardel added. ”

Partea cu engleza hai ca am inteles-o, da’ p-aialalta? 😀

Robert Bolick este principalul om al celor de la Batang. Omul asta mi se pare fabulos. La cei doar 23 de ani ai sai ” si-a dat drumul ” la joc in cel de-al 2-lea an in competitie.

Ajutat de Sean Anthony fac o echipa de exceptie.

De partea cealalta, Dyip se bazeaza pe un nucleu de 4 filipinezi + McCharty, om cu medii de 14.5 puncte, 4.1 recuperari, 6.1 pase decisive, asta in calitate de SG. Un SG nu prea o sa-l vezi sa paseze prea mult, ei bine, Rashawn este diferit.

Ce au ambele in comun?

1. Multe faulturi. Amandoua faulteaza foarte mult si foarte prost inspirat, as face o comparatie cu Franta daca-mi permiteti care, in meciul cu Serbia, a faultat in prostie.

2. Joc rapid de pase si multe greseli in defensiva. Acest joc poate aduce puncte destul de multe pentru cele 2.

3. Multe turnover-uri, in special de partea celor de la Dyip. Daca Dyip are shooterii mai buni, GlobalPort are jocul de echipa mai bun.

Intr-un meci in care Dyip are tot dreptul sa spere la o victorie, cei de la GlobalPort trebuie sa isi respecte statutul de favorita.

Puncte multe, cel putin in teorie.
Practic..ei joaca 🙂
8/10