Ponturi baschet : Anwil – Szczecin – 09.01.2020

Anwil - Sczczecin
Ponturi baschet : Anwil - Szczecin - 09.01.2020 - Duel tare in campionatul polonez / Foto : Facebook Anwil

Ponturi baschet : Anwil – Szczecin – 09.01.2020 ( 18:35 )

Parasim putin meleagurile autohtone si poposim tocmai in Polonia, acolo unde Anwil Wloclawek cauta sa intrerupa seria negativa cu una dintre echipele care aspira la titlu : King Szczecin.

Anwil nu se regaseste

Baschetul polonez nu a dus niciodata lipsa echipelor in competitiile europene. Pe rand, Zielona Gora sau Anwil Wloclawek au tinut steagul sus pentru polonezi in Europa. Totusi, iata-le pe gazdele acestei intalniri la 4 infrangeri la rand in campionat.

Spre deosebire de sezoanele trecute, Anwil are un nou tehnician in persoana lui Przemyslaw Frasunkiewicz. Un antrenor care, aparent, a fost pe placul conducerii, nu si a jucatorilor. Fanii par indecisi in ceea ce il priveste. Si asta nu e neaparat un lucru bun. Wloclawek traieste pentru baschet, are cei mai devotati suporteri din Polonia insa si rabdarea are o limita.

Il au in continuare pe Ivan Almeida, jucator deja cu sezoane bune la Anwil, drept cel mai bun om al echipei. Cu o medie de 20.4 puncte, 7.6 recuperari si 4 pase decisive / meci, Almeida este unul din cei mai buni baschetbalisti din campionatul polonez.

Oaspetii au facut modificari de lot

King Szczecin s-a despartit in urma cu doar cateva zile de Thomas Davis si l-au adus pe Zach Thomas. O miscare destul de inteligenta daca m-ati intreba pe mine. Il stiu pe Zach Thomas de pe vremea cand evolua la Pesaro. E un jucator de echipa. Isi pune tot timpul echipa pe primul plan in detrimentul statisticilor proprii. Thomas nu era asa. Prefera sa aiba doua puncte-n plus decat sa aiba o pasa decisiva. Una peste alta, o miscare riscanta dar inteligenta dupa parerea mea.

Deschide acum un cont la Betano si beneficiaza de un SUPER BONUS la depunere !

In rest, avantajul lui Szczecin este ca arata mai sudata decat Anwil in momentul de fata. Au o rotatie extrem de lunga, 10 jucatori care pot evolua mai mult de 12 minute fiecare, un lucru pe care foarte putine echipe il au.

De asemenea, de la venirea lui Jesus Ramirez de la Alba Fehervar, echipa joaca mult mai rapid si mult mai placut ochiului, exact cum a fost jocul echipei maghiare pana la plecarea tehnicianului spaniol.

Concluzii

Niciuna dintre echipe nu face rabat de la efort. Vorbim de doua echipe ale caror jucatori pot trage fara probleme de afara si sa decida meciul in momente decisive. Sa nu uitam faptul ca intalnirile recente din cele doua promit puncte multe. Filozofia de joc din sezoanele trecute a devenit si mai ” rapida ” si am putut vedea de multe ori cum ofensiva ocupa primul plan.

Atata timp cat cele doua echipe nu s-ar anihila reciproc printr-un joc de uzura, un joc lent, cred ca am putea avea puncte multe aici. Chiar daca linia pare mare, vorbim de doua echipe cu un apetit ofensiv enorm. In plus, Anwil nu isi mai permite pasi gresiti si Szeczcin nu concepe sa nu profite de forma slaba a celor din Wloclawek. Daca nu acum, atunci cand?

Betano Anwil vs King
Ponturi baschet : Anwil – Szczecin – 09.01.2020 – Cota zilei este oferita de Betano