Ponturi baschet : Cluj – Timisoara – 09.02.2021

Timisoara vs Cluj ponturi
Ponturi baschet : Cluj - Timisoara - 09.02.2021 - Ardelenii cauta o noua victorie in Polivalenta din Cluj

Ponturi baschet : Cluj – Timisoara – 09.02.2021

( 19:30, DigiSport 4, Look Sport )

” Atacam ” un nou meci din Liga Nationala de Baschet Masculin. Astfel, dupa ce ieri am bifat fara probleme victoria clujenilor, astazi ne indreptatm atentia din nou catre ardeleni. De data aceasta au un meci mai facil ( pe hartie cel putin ) in fata unei echipe din Timisoara aflata putin in degringolada.

Clujul, favorita clara ?

La cum arata in acest moment, raspunsul este evident. De fapt, Universitatea ar porni favorita cu oricine la ora actuala. Marele examen pentru trupa lui Silvasan va fi play-off-ul. Un play-off in care, din pacate pentru clujeni, in majoritatea din ultimele sezoane, ardelenii au cedat in momente decisive.

Pentru moment, atmosfera in vestiar este perfecta. Cum altfel poate fi dupa un 11-0 in inceput de sezon ? Victorii cu Oradea, Sibiu, victorii in care marchezi 90 + pot fi doar un boost de moral.

Spre deosebire de meciurile trecute, ieri, Clujul a jucat la capacitate destul de mare toate sferturile De obicei, in sfertul 4 reduceau turatia si adversarul revenea pe tabela.

Ce s-a intamplat ieri cu Timisoara ?

O intrebare cu 10 raspunsuri. De fapt, daca ne uitam in declaratia lui Petricevic de dupa meci, in care spune ca in repriza a doua au aratat precum o echipa de provincie, asta spune multe. Si cand a spus ” provincie ” nu s-a referit la un orasel mic dintr-o zona de provincie ci de o atitudine a unor oameni proveniti din ultimul catun existent posibil in Romania.

Astfel, dupa ce au avut si 13 puncte avans, Timisoara s-a vazut infranta ieri, de Steaua, 71-82. Am vazut doar prima repriza live, recunosc, abia apoi m-am uitat la a doua, dupa ce am vazut rezultatul final. In primul rand, a fost problema atitudinii. Timisoara a vazut meciul castigat inca de la pauza si Steaua i-a pedepsit. Chiar daca la Steaua sunt ceva probleme in momentul de fata, trupa lui Eugen Ilie le-a gestionat perfect si au demonstrat foarte multa tarie de caracter.

Concluzii

La un moment dat, Universitatea va pierde. Nu stiu daca cu Timisoara, cu Steaua, Oradea, Sibiu sau oricare alta echipa. Pana atunci, trebuie sa recunoastem ca este echipa cu cel mai frumos joc de baschet din Romania, cel putin in actualul sezon regulat.

A doua chestiune ar fi cine se pliaza pe jocul cui. Daca Timisoara incearca un ritm lent, un joc fizic, s-ar putea sa aiba o surpriza si sa nu treaca de 60 de puncte marcate. Daca se iau ” la tranta ” cu jucatorii lui Silvasan, au o mica sansa. Sansa aceea consta intr-o zi perfecta a aruncarilor de la distanta din partea lui Brown, Mijajlovic si Komatina.

Din punct de vedere statistic, Universitatea are 87.8 puncte marcate / meci in timp ce Timisoara are 73.9.

Nu cred ca cele doua echipe vor face rabat de la efort astazi. Clujul va incerca sa ” pedepseasca ” inca un adversar in timp ce Timisoara cauta sa isi refaca intr-un fel sau altul moralul dupa ziua de ieri.

Mizez pe un meci cu minim 154 puncte marcate, prelungiri incluse, la o cota de 1.84, la Unibet.