Ponturi baschet : Craiova vs Dinamo – 08.01.2020

Dinamo Constantinides
Ponturi baschet : Craiova vs Dinamo - 08.01.2020 - Constantinides & Co vor victoria la Craiova

Ponturi baschet : Craiova vs Dinamo – 08.01.2020 ( 19:00 )

Salutari,

Ramanem in Romania, acolo unde sanse nu ne-a suras ieri. Astfel, dupa 3 win-uri castigatoare la rand, punem si primul rosu pe harta din ultimele zile.

Astazi ne mutam in Oltenia, acolo unde Craiova are meci cu Dinamo intr-o partida deschisa oricarui rezultat.

Craiova vine dupa un meci cu prelungiri

Focsaniul a reusit sa o duca pe Craiova in prelungiri in meciul de ieri. O tripla pe final a moldovenilor a dus meciul in OT, dupa un meci controlat in totalitate de olteni. Acolo, Craiova s-a trezit si si-a dat seama ca nu mai e loc de concesii. Totusi, rezultatul de ieri poate influenta destul de mult rezultatul de astazi.

Sa joci cu 5 minute in plus la intensitate maxima + urmatorul meci sa iti vina la 24h nu e deloc placut. Oltenii au o banca destul de scurta, o rotatie de doar 8 oameni. De pe banca pot veni Cinac, Henson, Tibirna si ca jucatori de rotatie scurta doar Andries sau Bagairea.

Il au pe Pratt, un jucator care se descurca excelent pe orice pozitie. Consider ca este cel mai inteligent jucator din Liga Nationala de Baschet Masculin alaturi de Anthony Hickey de la Voluntari. Bineinteles, vorbim de inteligenta in joc.

Pratt Craiova
Ponturi baschet : Craiova vs Dinamo – 08.01.2020 – Monyea Pratt este un jucator extrem de important pentru olteni

Dinamo poate profita de meciul cu prelungiri al Craiovei de ieri

Dinamo are un lot extrem de talentat si un antrenor pe masura care a facut istorie pentru Tg Jiu. Au o serie de americani extrem de explozivi : Cane, Armwood sau Price. In plus, faptul ca la capitolul romani exista un mix intre tinerete si experienta : Calenic vs Popa-Calota spre exemplu nu face decat din Dinamo o pretendenta reala la o eventuala semifinala de campionat.

Din punct de vedere ofensiv stau excelent. Problemele lui Dinamo vin in aparare, atunci cand echipele adverse incep sa le citeasca jocul si profita de nesiguranta acestora in aparare. Sunt momentele in care Dinamo pica in joc. Daca momentele de genul vor fi gestionate cu succes astazi, ei bine, cred ca bucurestenii pornesc cu prima sansa.

Concluzii

Avem parte de un duel de 50-50, pe terenul Craiovei, oltenii venind dupa prelungiri cu Focsani. Este prima cheie a meciului. Sunt oltenii 100 % dupa meciul de ieri? As inclina spre un raspuns negativ.

A doua chestie foarte importanta este prestatia lui Diculescu de la olteni. Il cunosc pe Dragos de la juniori. A fost unul din copiii care mi-a placut inca de la inceput alaturi de Gavriloaia de la Sibiu. Talentul lui Diculescu? IMENS. Si a demonstrat-o de nenumarate ori pe teren. Are o aroganta in joc extrem de placuta ochiului spectatorului neutru. Totusi, cateodata, prea multa incredere strica. Si asta am vazut la cateva meciuri din acest sezon.

Daca Craiova gestioneaza cele 2 observatii mentionate mai sus, au prima sansa la victorie. Pentru ca exista prea multi de ” daca ” in ecuatiile de mai sus, prefer sa merg pe Dinamo in acest meci. Ar trebui sa fie echipa mai proaspata si sa demonstreze ca sunt o echipa de luat in seama in acest sezon.

Cota este oferita de Betano. Stiai ca la Betano poti beneficia de un SUPER BONUS la prima ta depunere ?