Ponturi baschet : CSU Sibiu – Balkan Botevgrad – 26.01.2021

Roland Torok si Philmore
Ponturi baschet : CSU Sibiu - Balkan Botevgrad - 26.01.2021 - Dan Fleseriu & Co cauta victoria vs Balkan

Ponturi baschet : CSU Sibiu – Balkan Botevgrad – 26.01.2021 ( 14:00 )

Echipele romanesti isi incep aventura europeana in Turcia. Prima, CSU Sibiu, da piept cu Balkan Botevgrad, in timp ce cateva ore mai tarziu, de la 17:00, CSM Oradea da piept cu Besiktas.

Aleg sa vorbesc despre primul dintre acestea. Avem niste linii destul de interesante si cu putina inspiratie poate reusim sa profitam de ele.

CSU Sibiu

Sibiul arata suprinzator de bine, cel putin in campionat. A fost la un pas sa bata Clujul, are doar 2 infrangeri in 11 partide si pare ca echipa incepe usor-usor sa se completeze. L-au adus pe Hardy inapoi, un jucator extrem de exploziv cu patrunderi fantastice.

Pe de alta parte, CSU, pe cat de ofensiva este, are probleme mari in aparare. De fapt, asa e construita aceasta echipa. Cand joci intr-un ritm sufocant precum ardelenii o fac, intervin si caderi in joc de care adversarul poate profita.

Sibiul are in Philmore un jucator care este mult peste nivelul campionatului din Romania. Cu cifre impresionante ( peste 50 % la 3 puncte cu peste 5 aruncari trase pe meci ), neamtul nu mai este deloc un semn de intrebare ci o certitudine.

Addison pare ca s-a adaptat la randu-i in timp ce Jackson este un team player excelent. Spre exemplu, la ultimul meci, vs Steaua, a marcat 14 puncte si a dat 8 pase decisive.

Balkan Botevgrad

Bulgarii nu au amintiri foarte placute cu romanii. E drept, vorbind de un trecut destul de indepartat din punct de vedere sportiv insa acestia pierdeau la Mures, in 2011, 90-83 in fata altor ardeleni, BC Mures.

Bulgarii, la fel ca si CSU, se bazeaza pe jucatori americani in mare parte. Chambers – Jordan – Agee- Balaban – Avramov este de regula primul 5 ar acestora. Au o rotatie de 8-9 oameni, in functie de importanta meciului, Ivanov, Vutev sau Grozev vin de pe banca cu prestatii solide.

Chambers Balkan
Ponturi baschet : CSU Sibiu – Balkan Botevgrad – 26.01.2021 – Chambers se afla la primul angajament in Europa

Stau foarte bine sub panou, la fel ca si Sibiul. De asemenea, joaca un baschet foarte rapid. De altfel, Jovica Arsic a recunoscut inaintea turneului ca singura sansa sa o bati pe Sibiu este sa sustii un ritm sustinut, un ritm rapid. Altfel, jucatorii sai ar intra intr-o lentoare necaracteristica si acest lucru i-ar putea costa.

Concluzii

CSU este putin peste Balkan insa nu precum o arata cotele. Cu o cota de 3 la victorie, cota bulgarilor poate fi incercata cu miza mica. TOTUSI, NU VOM MIZA PE ASTA.

Profita acum de cea mai buna oferta din baschet cu un SUPER BONUS la prima ta depunere !

Forma romanilor din punct de vedere ofensiv este impresionanta. Insa nu stiu cum pot reactiona intr-un meci cu o echipa din alta tara, o echipa care la noi ar prinde un TOP 4 fara mari probleme, as vedea-o cam la acelasi nivel cu Sibiu si peste Pitesti sau Craiova.

Atata timp cat bulgarii sunt o echipa de nivelul lui CSU, cel putin pe hartie, dati-mi voie sa cred ca pot marca minim 80 de puncte aici. Daca o echipa dezorganizata precum Steaua in momentul de fata le-a marcat 75, o echipa fara vreo pretentie de play-off le-a dat 78 ( Tg Jiu ), cu siguranta o echipa cu pretentii europene poate sa dea 80.

Una peste alta, le uram succes tuturor echipelor din Romania angrenate in competitile europene baschetbalistice !

P.S : Hai, CSU ! Daca Sibiul invinge si Balkan da peste 80, cred ca toata lumea e fericita. 🙂