Ponturi baschet : Nizhny – Zaragoza – 05.01.2020

Ponturi baschet Zaragoza vs Nizhny
Ponturi baschet : Nizhny - Zaragoza - 05.01.2020 - Spaniolii vor biletul spre faza urmatoare a BCL

Ponturi baschet : Nizhny – Zaragoza – 05.01.2020 ( 18:00 )

Iata-ne in fata unei noi etape de Champions League. Astfel, dupa ce ieri am bifat pe final recomandarea de la Joventut cu Valencia, astazi ” traversam ” toata Europa pana in Rusia, in frigurosul Novgorod, acolo unde Nizhny primeste vizita lui Casademont Zaragoza in meciul zilei din baschet.

Gazdele vin dupa probleme cu COVID, oaspetii au un om important incert

Au fost numeroase incertitudini pentru rusi in ultima perioada. Au fost teste pozitive, apoi la 2 zile aceleasi teste au iesit negative, jucatorii au iesit putin din ritm. Totusi, prestatiile au fost remarcabile. Cu exceptia meciului cu CSKA, indiferent cine a intrat pentru Nizhny a facut-o foarte bine.

De partea cealalta, oaspetii nu stiu daca se pot baza pe Rasheed Sulaimon. Acesta are medii de 7.0 puncte, 1.3 recuperari si 1.2 pase decisive in meciurile din acest sezon.

Zaragoza a revenit de la – 9 in sfertul 4 in meciul tur

Meciul tur a fost unul ciudat. Sincer, ma asteptam ca Zaragoza sa nu aiba mari probleme cu rusii. Vorbim de o diferenta de loturi destul de mare si de propria arena, acolo unde atunci cand ai un meci cu o echipa inferioara, nu trebuie sa o lasi sa isi intre in ritm. Teoretic, ii iei tare si apoi incerci sa iti consolidezi pozitia din care sa impui ritmul.

Totusi, rusii au condus pana inainte cu cateva minute de final si au facut-o la o diferenta considerabila pentru ultimul sfert : 9 puncte ( 60 – 69 ). Doua timeout-uri inspirate ale lui Sergio Hernandez, antrenorul lui Zaragoza, au facut ca scorul final sa fie de 78-75 in favoarea spaniolilor.

Cine are avantajul in acest meci ?

Este un duel pentru primul loc in grupa. Dar, pana la primul loc in grupa, cine castiga astazi nu mai are emotii legate de calificare. Rusii au avantajul terenului propriu si asta poate cantari putin in balanta meciului. Totodata, echipele din Rusia si Turcia au de multe ori arbitraje preferentiale din partea oficialilor ( sa urmariti echipele turcesti in Euroliga si echipele rusesti in EuroCup si Champions League ).

Insa, totusi, echipa mai buna este Zaragoza. Chiar daca Sulaimon nu va juca, nu cred ca rusii, oricat de talentati ar fi, ar putea-o opri pe echipa spaniola. Ibericii au dubluri pe toate posturile. Oricine vine de pe banca poate suplini cu succes titularul postului.

Rasheed Sulaimon Zaragoza
Ponturi baschet : Nizhny – Zaragoza – 05.01.2020 – Este atat de importanta posibila lipsa a lui Sulaimon ?

Cred ca cheia jocului sta in mix-ul dintre Ennis si Brussino. Daca cei doi vor reusi prestatii asemanatoare sfertului 4 din meciul tur, spaniolii au prima sansa. La urma urmei, diferenta dintre o echipa buna si una foarte buna s-a vazut la meciul cu CSKA : victorie la 20 de puncte pentru moscoviti.

Rusii se bazeaza foarte mult pe talentele autohtone insa nu stiu daca acest lucru va fi suficient cat sa o invinga pe Zaragoza. Totusi, pentru o mica siguranta, aleg un + 2.5 Zaragoza la o cota de 1.87, la Betano.

Nu uita, la Betano poti incasa si TU un SUPER BONUS la prima ta depunere !