Ponturi baschet : Steaua – BCM U Pitesti – 21.01.2021

Goran Gajovic antrenament
Ponturi baschet : Steaua - BCM U Pitesti - 21.01.2021 - Goran Gajovic poate fi decisiv pentru argeseni / foto : baschet.ro

Ponturi baschet : Steaua – BCM U Pitesti – 21.01.2021 ( Digi Sport 3, Look Sport )

Meciuri tari la Sibiu, acolo unde Steaua si Pitesti deschid balul incepand cu orele 15:15. Putin mai tarziu, la 18:15, are loc derby-ul Ardealului. CSU Sibiu este gazda acestui turneu si o intalneste in primul meci pe U BT Cluj-Napoca.

Pana atunci, ne concentram pe primul meci al zilei, cel dintre Steaua si BCM U Pitesti, meci in care argesenii pornesc favoriti.

Steaua, incotro ?

Despartirea de Catalin Burlacu a confirmat ca apele sunt destul de agitate in gruparea militara. Chiar daca le-au invins pe Focsani sau Miercurea Ciuc, odata ce au intalnit adversari mai tari, au pierdut fara sa puna prea mari probleme. 75-89 vs Craiova si 88-99 vs Dinamo. Cu Dinamo au inceput tare, au avut avans si din doua cifre insa, pe final, lotul superior al ” cainilor ” si-a spus cuvantul.

Steaua nu duce lipsa de jucatori romani talentati. Il au pe Varna a carui tinerete si explozie este completta excelent de catre Andrei Mandache. Apoi, pe postul 5, il au pe Vranes, unul din cei mai ”corecti ” pivoti din tara. Efectiv nu ai ce sa-i reprosezi din punct de vedere al jocului cand vine vorba de jocul croatului Creek si O’Brien termina lista de straini. Personal, O’Brien inca nu m-a convins din punct de vedere ofensiv insa are inca timp sa o faca.

BCM U Pitesti – drum spre semifinale ?

Chiar daca sunt lipsiti de Caprarescu si Talton, Pitestiul continua sa ramana favorita aici. Cu Gajovic si mai ales Jevtovic in mar eforma, argesenii au un lot superior Stelei in momentul de fata.

Nikola Jevtovic at Pitesti
Ponturi baschet : Steaua – BCM U Pitesti – 21.01.2021 – Nikola Jevtovic este intr-o forma excelenta

In plus, banca tehnica este net superioara. Cu Tudor Costescu pe banca, lucrurile au inceput sa se miste pentru BCM.  Au un prim 5 excelent, cu Voinescu – Jeremic – Gajovic – Jetovic si Bishop. Intr-adevar, nu au o rotatie foarte lunga insa stau destul de bine la capitolul romani  : Gheorghe, Popa sau Uta sunt jucatori care pot suplini oricand titularii.

Concluzii

Niciuna dintre echipe nu se apara foarte bine. In plus, cele doua echipe au ramas fidele jocului din ultimele intalniri H2H, acolo unde am avut parte de puncte multe. Aici ma refer la acel stil rapid prin care defensiva sa fie lasata putin la o parte.

Spread-ul pentru total puncte este la 157.5 la Betano, o linie decenta, o linie corecta. Cred totusi ca avand in vedere acest match-up, cu o Steaua destul de dezorganizata in aparare insa care va incerca sa puncteze cat mai mult de la distanta, vom avea parte de puncte mai multe.