Ponturi baschet : U BT Cluj – SCM Craiova – 15.01.2020

Tarolis slam dunk
Ponturi baschet : U BT Cluj - SCM Craiova - 15.01.2020 - Meciul zilei la baschet vine din '' BT Arena ''

Ponturi baschet : U BT Cluj – SCM Craiova – 15.01.2020 ( 19:30 )

Iata-ne in fata unui nou meci al Universitatii, de data aceasta impotriva celor din Craiova, tot pe teren propriu. Astfel, dupa ce ieri au trecut in maniera spectaculoasa de Dinamo Bucuresti, 98-89, ardelenii dau de un alt adversar incomod, SCM U Craiova.

Cine reuseste sa lege doua victorii la rand in acest turneu ?

Atat Dinamo cat si Craiova sunt capabile sa o bata pe Cluj o data la 3-4 meciuri. In rest, valoarea superioara si terenul propriu ar trebui sa isi spuna cuvantul.

Clujul a aratat bine din punct de vedere ofensiv cu Dinamo insa, din punct de vedere defensiv, inca scartaie. E drept, atunci cand dai aproape suta, parca nici nu te mai intereseaza atat de tare daca primesti in jurul a 90.

Ma bucur sa vad ca Justin Edwards pare a se acomoda tot mai bine cu echipa, asta dupa ce la inceput aproape toti suporterii Universitatii il considerau un transfer ratat.

De partea cealalta, Craiova a trecut de Steaua fara prea mari emotii : 89-75. Din nou s-a facut remarcat Diculescu cu 23 de puncte. Nu isi ajuta in mod deosebit coechipierii insa ca si scorer ramane acel shooter care daca isi intra in mana, ei bine, il opresti destul de greu.

Craiova are o echipa completa, are rotatie pe toate posturile si un Pratt absolut genial.

Cine are avantajul ? Ce putem juca in aceasta intalnire ?

Avantajul este de partea clujenilor fara doar si poate. Cotele par din nou putin trase de coada, totusi. Un 1.20 parea mai realist pentru clujeni in detrimentul acestui 1.12 pe care Betano ni-l ofera.

Apoi, Craiova a aratat o forta ofensiva foarte, foarte buna cu Steaua. E drept, ” militarii ” nu trec printr-o forma deosebita, au fost ceva certuri pe acolo ”definitivate” cu plecarea antrenorului principal, Catalin Burlacu. Totusi, in continuare, Steaua ramane o echipa de Top 8, cu jucatori precum Mandache, O’Brien sau Varna.

Ma atrage destul de tare linia Craiovei pentru puncte marcate. Nu imi dau seama daca ofensiva Clujului este o certitudine dupa meciul de ieri sau doar Dinamo a impus acel ritm rapid in care s-a pierdut datorita valorii superioare a clujenilor.

Din punct de vedere al experientei, Craiova este peste Dinamo. Pe banca tehnica, din nou, Craiova mi se pare mai valoroasa decat Clujul desi in ultimul timp, Aco Todorov, antrenorul oltenilor, are tot mai multi contestatari.

Aco Todorov baschet
Ponturi baschet : U BT Cluj – SCM Craiova – 15.01.2020 – Reuseste Aco Todorov sa le inchida gura contestatarilor ? / Foto : baschet.ro

Depinde mult de Craiova. Daca sunt calmi si isi fac jocul, au o sansa reala la victorie. Nu de alta insa daca mix-ul dintre Pratt si Diculescu functioneaza, lucrurile devin ingrijoratoare pentru clujeni.

Ma astept ca Universitatea sa isi ia de sus adversarul putin. Au o forma foarte buna, sunt acasa, e posibil sa intervina o putina relaxare.

Craiova chiar poate marca aici minim 72 de puncte. Cota este de 1.80 si este oferita de Betano.