Ponturi baschet : Voluntari vs Oradea – 06.01.2021

Zarko Djuric basketball
Ponturi baschet : Voluntari vs Oradea - 06.01.2021- Zarko Djuric este unul din oamenii importanti ai ilfovenilor

Ponturi baschet : Voluntari vs Oradea – 06.01.2021

Atacam al 3-lea win consecutiv de pe meleaguri autohtone. Astfel, dupa recomandarea castigatoare de ieri din Rusia, ne intoarcem in Romania. Vlad Moldoveanu & Co primesc vizita celei mai titrate echipe din Romania din ultimii 5 ani : CSM Oradea.

CSM Oradea apasa pe acceleratie doar atunci cand e nevoie

CSM Oradea a ajuns sa fie campioana Romaniei ani la randul datorita unui management extrem de bine pus la punct. Sa nu uitam staff-ul tehnic, unul extraordinar de altfel. I-au lasat pe cei de la ” U ” BT Cluj-Napoca sa investeasca masiv la inceput de campionat, tot timpul au spus de ei ca sunt principalii favoriti pana cand, pe final, tot timpul Oradea venea din spate dupa un sezon de inceput mai slab.

De altfel, asta este cheia jocului inteligent in baschet. Sa apesi pe acceleratie doar atunci cand e nevoie. Nu trebuie sa castigi fiecare meci in sezonul regulat. De ce ai face-o ? Poti sacrifica 1-2 meciuri pentru a vedea si mai clar unele lucruri care sa te ajute in play-off.

Spun asta pentru ca, aparent, Oradea este mare favorita in duelul de astazi, pe hartie, conform bookmakerilor. Cu o cota de 1.40 in medie, Oradea ar trebui sa castige duelul de azi de la Voluntari conform acestora. Totusi, NU va fi deloc usor.

Cine are avantaj in acest meci ?

Luati individual, jucatorii Voluntariului sunt mai buni. Cel putin asta este parerea mea. Totusi, vorbim de un joc de echipa, un joc colectiv. Momentan, Oradea este peste Voluntari acolo.

CSM Oradea titlu castigat
Ponturi baschet : Voluntari vs Oradea – 06.01.2021 – CSM Oradea este obisnuita cu trofee

Ce se intampla de regula intr-un astfel de duel ? Echipa cu individualitati va incepe tare. Cel putin in teorie asta ar trebui sa se intample. Echipa cu chemistry mai bun, Oradea, va incerca putin sa faca atacuri mai lente pana cand adversarul isi va pierde rabdarea.

Spre deosebire de celelalte turnee, Vlad Moldoveanu va fi gata de joc contra Oradiei. Vlad este un jucator cu o experienta enorma, un jucator pe care ti-l doresti in echipa si urasti sa joci contra lui.

Oradea are un avantaj imens prin faptul ca il poate folosi pe Watson drept jucator autohton. Desi Kris Richard nu mai e la echipa, a plecat in Polonia, Cristi Achim pare sa-i fi integrat cat de cat ok pe Stephen Holt si Garlon Green ( fratele lui Garlon Green, Gerald, este deja un veteran in NBA ).

Concluzii

Oradea nu trebuie sa traga neaparat tare acum ci pe final de campionat, in play-off. Bineinteles, vin la Voluntari sa castige insa o infrangere nu ar fi un capat de lume, in special intr-o deplasare grea, intr-o sala in care nu au mai jucat pana acum.

De cealalta parte, stiind orgoliile celor de la Voluntari, ambitia mai mare pentru a castiga acel meci este acolo. Pana sa poti castiga un meci, primul lucru este ambitia si dorinta de a castiga partida.

Vlad Moldoveanu Voluntari baschet
Ponturi baschet : Voluntari vs Oradea – 06.01.2021 – Reusesc Vlad Moldoveanu & Co sa faca o surpriza azi ?

Una peste alta, Oradea este echipa mai valoroasa. Este echipa care, teoretic, ar trebui sa castige. NU exclud deloc o victorie a Voluntariului. Au individualitati extraordinare, jucatori cu experienta mare in Europa si atunci cand vor avea si acel chemistry, incep problemele pentru adversari.

Indiferent de rezultatul final, indiferent ca Oradea se va impune sau nu, cred ca ilfovenii pot marca minim 74 de puncte in acest meci. Da, bihorenii stau bine din punct de vedere defensiv, nu neg asta. Totusi, vorbim de un meci in deplasare, intr-o sala in care nu au mai jucat pana acum, cum am zis mai sus.

Cota este de 1.87 si este oferita de Betano. Stiai ca la Betano poti paria cu un SUPER BONUS la prima ta depunere ?