Ponturi baschet : Voluntari vs Timisoara – 07.01.2020

Baschet Timisoara vs Voluntari
Ponturi baschet : Voluntari vs Timisoara - 07.01.2020 - Reusesc banatenii o surpriza ? Foto : baschet.ro

Ponturi baschet : Voluntari vs Timisoara – 07.01.2020

Luna ianuarie a fost foarte buna pana acum. Avem 3 recomandari consecutive castigatoare si o tintim pe a 4-a. Pentru asta, ramnem tot in Romania, tot la Voluntari, acolo unde CSO o intalneste pe Timisoara.

Voluntariul si-a facut viata grea cu Oradea

Voluntariul parea desprinsa in castigatoare ieri. Am pronosticat corect dorinta mai mare de victorie a ilfovenilor si ca Oradea trage doar atunci cand e important, in play-off. Insa, avand in vedere ca Voluntari a condus si cu 22 de puncte ( !! ), 60-38 si cateva minute mai tarziu scorul era de 64-63, a fost ceva de domeniul fantasticului.

In final, echipa lui Vlad Moldoveanu & Co a reusit sa se impuna cu 79-74. Voluntariul arata solid. Il au pe Hickey care poate destabiliza orice aparare din Romania fara probleme. Raman la parerea de acum cateva saptamani cand am spus ca mi se pare cel mai bun PG din tara fara mari termeni de comparatie.

De laudat si prestatia lui Vlad Moldoveanu din punct de vedere colectiv. Desi a inscris doar 8 puncte, a mai adaugat 8 recuperari si 3 pase decisive.

Timisoara este echipa surprizelor

De la Timisoara ma astept la orice. Ma astept sa o bata pe Voluntari si apoi sa piarda cu Constanta. Banatenii sunt foarte imprevizibili. Au o calitate individuala extraordinar de mare. Aproape oricine din acea echipa poate arunca de 3. Daca Brown si Mijajlovic isi intra in mana, incep problemele reale pentru Voluntari.

Incearca sa isi impuna ritmul inca de la inceput. Nu m-ar mira deloc sa vedem un run&gun de multe ori pentru Timisoara. Match-up-ul le permite asta si un joc lent ar face sa intre intr-o criza de idei. In plus, lui Brown sau Stallford nu le convine acest stil si consider ca pe parcursul jocului, daca e nevoie, stilul de joc poate sa fie adaptat intr-unul mult mai rapid.

Brown Timisoara baschet
Ponturi baschet : Voluntari vs Timisoara – 07.01.2020 – Brown poate fi arma secreta a lui Petricevic / Foto : baschet.ro

Concluzii

De la ultima intalnire dintre cele doua, din 10 noiembrie, nu s-au schimbat foarte multe. Voluntariul a avut o diferenta mare in fata in acel meci. Aveau + 16 inainte cu 8 minute de final. Totusi, Timisoara a revenit si a castigat partida cu 87-85 dupa ce Voluntari conducea cu 80-64 cu doar cateva minute ramase pe tabela.

Cotele nu erau aparute aseara. Si mi-am facut eu niste linii-n cap pe care le-as recomanda. Ma surprinde faptul ca spread-ul de puncte este atat de jos. Linia reala mi se pare undeva pe la 154-155. Da, intr-adevar, daca ne uitam peste ultimele meciuri, cam pe acolo ar trebui sa fie linia, la cat e acum. Insa, in baschet e mai mult decat o statistica a ultimelor meciuri.

Cand pui o linie, un spread, ar trebui sa luam in calcul toate aspectele : ultimele intalniri, match-up-ul in sine, eventualul playbook in functie de adversar, cum se poate plia una pe jocul celeilalte.

Nu cred ca vom avea puncte putine. Doar in eventualitatea in care Timisoara intra in jocul lent al Voluntariului am putea avea acest lucru si nu cred ca este cazul. Petricevic ar trebui sa isi cunoasca adversarul si sa constientizeze ca are mai mari sanse daca ” se ia la tranta ” cu el. Si prin asta ma refer la viteza de joc si la combinatii de joc cat mai rapide.