Ponturi fotbal – AEK Larnaca – Zurich – Europa League – 20.09.2018

Joi, de la ora 22:00, la Nicosia, pe un alt teren fata de care ea isi disputa meciurile din campionat AEK Larnaca joaca contra lui Zurich, in prima etapa a Grupei A din cadrul Europa League.

AEK Larnaca nu este o noutate pentru Europa League, singurele sale reprezentatii serioase au venit in aceasta competitie si au culminat cu investitiile facute incepand din anul 2010 si pana in prezent. Pentru a doua oara in grupele celei de-a doua competitii ca valoare din Europa, cand vorbim despre cele destinate echipelor de club, formatia cipriota va avea mult de tras, deoarece urmeaza sa joace contra lui Bayer Leverkusen si Ludogorets. Totusi, traseul pana aici n-a fost unul usor, deoarece a strans sase meciuri, dispute in care s-a descurcat surprinzator de bine. AEK a trecut acasa de fiecare data cand a jucat contra echipelor ca Dundalk (4-0), Sturm Graz (5-0) sau AS Trencin (3-0) si de fiecare dat-o a facut-o fara sa primeasca gol. De asemenea, singurul joc in care a luat gol a venit in prima mansa a disputei de la Trencin, din playoff, atunci a fost 1-1.

Zurich este considerata outsider al Grupei A, fiind aproape cotata la fel de slab precum adversara pe care urmeaza sa o intalneasca joi seara. Deloc straina de performanta europeana si de meciurile cu miza, aceasta este pentru a patra oara in grupele Europa League. Anul trecut a absentat, dar datorita faptului ca a castigat Cupa Elvetiei (2-1 cu Young Boys), a primit dreptul de a merge direct in grupele competitiei europene fara a juca tururl preliminare. Spre deosebire de acel titlu, in seoznula ctual nu se mandreste cu mari rezultate in fata echipelor de prima liga, ea ocupand un loc umil in Super League, respectiv 7, cu zece puncte mai putine decat formatia care acum se afla pe prima scena.

Egala in trei din ultimele patru meciuri jucate in Europa League, Zurich este asteptata sa ofere o replica modesta in fata echipei care de sapte mieciuri este fara esec in aceasta competitie. Venite din campioanate total diferite, astept ca ritmul sa fie dictat de echipa gazda, tot de la ea ma astept sa inscrie un gol care sa fie suficient pentru a pastra cel putin un punct la Nicosia.